16 Şubat 2018

shameless s05e12:

Love Songs (In the Key of Gallagher)

--- spoiler ---

.ağır dram basmışlar. sezon finali komedi dizisinden çok acıların çocuğu dizisi olmuş. mutlu olan pek bir karakter yoktu ama bölüm bitişi uzatma görüntülerinde ian ve lip'in arabadaki dumanlanma görüntüsü bile insanın yüreğine su serpti.

.gay oğlanlar ayrıldı mı? onlara bile üzdüler. onların romantizmi nedir lan derken kapıldık gay falan demedik. böyle bir toplum mühendisliği nasıl olabilir diye sonra insan düşünüyor. ayıp ediyorlar.

.frank desen ölümcül kıza aşık oldu. gözleri önünde intihar etti gitti. ilaçları içip denize girmiş. aslında ölmek için fena bir yok değil ama yine de boğulmak güzel fikir olmayabilir. en azından son zamanları mutluydu. frank şaşırtıcı derecede iyi insan oldu. garipti yani. adam deney yapıyor falan dedimdi ama hakkaten ölecek bir insanı sevdi yani. aslında ömrü kendinden kısa şeyleri sevmeye benzer bir his olmalı. garipti.

.deb desen hamile çıktı. zorla hamile bıraktı kendini. mal mıdır nedir bir de tartışıyor. yok efendim mutlu olacakmış da bebekleri olacakmış da aşıkmış da, eleman babasının dediğine bakıyor işte. kaslı maslı diye bu kadar olmaz ki?

.fiona gus'a insanlık yapıp sevmediğini söylemiyor. gidiyor diğer adamla takılıyor, ona aşık olduğunu falan söylüyor. adam büyü artık diyor. nasıl bir malsa artık anlamıyor. gül gibi adamı bırakıyor, çok yazık ediyor da beter olsun mal karı.

.ian'ın mevzu çok malca oldu. hastalık insanı tanımlayan şey midir sorgusu yapmışlar, iyi güzel de annesi ile takılamayacağı belliydi. niye oraya gitti ki? kadın met yapan bir gençle takılıyormuş. geri geldi, mickey ile ayrıldı falan filan işte. o ara da sammi çıktı geldi, silahla peşlerine koşturuyordu.

.lip öğretmenine aşık olmuş, kocası odada iken sevişmelere falan başlamışlar. olacak iş değil, diğer kız da lip'e aşkını ilan etti, ağzına da bir tane patlattı. iyidi hoştu ama ne bileyim komple boş muhabbet.

.bitişlere carl ve şişko yeğeninin kapışmasını da eklemişler. o şişkoyu nasıl lider yapmışlar? hapis yaramış gibi görünüyor. anlındaki gamalı haç da işe yaramış galiba.

--- spoiler ---