7 Şubat 2018

lucifer s03e13:

Til Death Do Us Part

--- spoiler ---

.yanlışlıkla önceki bölümü izleyip sonra bunu izlemiştim. büyük de konuşmuşum pek bir şey fark etmedi diye. aslında hikaye olarak hakkaten fark etmedi ama bu bölüm sezon içindeki en komik bölümlerden biriydi.

.kabil ile lucifer gay çift oldu. adamlar bunu da yapalım bari demişler. sadece mahalledeki katili bulmak için böyle bir karaktere büründüler. luci çok iyi oynamış. gürültücü komşu muhabbeti de iyidi. adamdan laf almak için yaptığı şebeklikler de komikti.

.sonunda birlikte ölümsüz arkadaş olduk dediler. pek inanmadım ama yine de kabul ettik. kabil sonsuza kadar yaşayacak ama etrafındaki herkes ölüyor. muhabbet bu. peki kendine lucifer gibi ölümsüz insanlar bulsun. bir sürü var işte. hadi diyelim mecburen gay olmasın, maze ile falan takılsın. bir şeyler düşünsün. garip işte. 

.adamı en son testere ile keseceklerdi. ikiye bölünse iki tane olmuyormuş. bir tane oluyormuş. diğeri ölüyormuş. tam bir bomba patlatsa, bütün zerreler dağılsa ne olacak? onu söylemediler. el bombası yutmuş. volkana atlamış. volkanın içinden, küllerinden altı ayda nasıl geri tekrar düzelmiş. onu anlatmadılar.

.her neyse işte adam ölmüyor, mahallede kuralları bastıran biri varmış. o katil olabilir miymiş. çok gereksiz polisiyesini hafif komik yapalım demişler. meğer adamı kıskanan kadın katil olmuş.

.uyuşturucu satıcısı, ilişkisi var olarak anlamış. uyuşturucunun verdirdiği kiloları kadınla ilişkiye girerken kaybetti zannetmiş. adam da uyuşturucu kilo vermek, kadına güzel görülmek için kullanmış. en azından öyle anlatıyorlar. ikisi de birbirini çok seviyormuş. o yüzden biri katil, diğeri de malın teki olmuş. öyle de bitmiş gitmiş.

.maze ile charlotte muhabbeti de güzeldi. kadın cehennemin kokusunu alıp karıya yavşamaya başladı. bunu fark edince uzak durdu ama dan ile üçlü muhabbeti kendi çapında komikti. sonra charlotte dramları falan filan derken öyle geçti bitti.

--- spoiler ---