28 Şubat 2018

beyond s01e10:

Into the Light

--- spoiler ---

.o kadar kötü olmadı ama iyi de olmadı. alem görüntüleri şaka gibiydi. gerçekleşen olaylar da biraz şaka gibi oldu. ışığa yürüyen sevgili karısı var demişlerdi, şimdi ışıktan sonra hayat yok muymuş? gördüklerimiz şeytanlar gibiydi. karısı görüntüsüne girmiş adamı zehirlediler. hak etti mal frost ama ne bileyim ne alaka şimdi?

.bilimsel bir keşif için gitmişlerdi. ölümden sonraki hayatı tespit edip bir hayli sükse yapacaklardı onun yerine supernatural'e döndüler. pek olmadı bu açıdan. karıyı bulsa gelse de olmayacaktı. araya bir şeyler yapalım demişler.

.holden salağı ben bunu görmüştüm dedi. madde bükücü oğlan ışık okyanusu çeperlerinde yere dokunarak köprü yaptı, sonra yaratıklar gelmesin diye yıktı. willa'yı kaybetmekten korktuğu için yıkmaktan korku ama el ele tutuştukları anda kızı kurtarmış oldu. yani bir el ele tutuşma farkı mıymış? hem ne çabuk diğer kızı unuttun, bu holden'da baya hovarda çıktı.

.arthur ne halt ediyor onu anlamıyoruz. adam makinayı holden'sız çalışır hale getirmeye çalışıyor. amacı iki dünyayı ayrı tutmak diyor ama gidip geçiş yapabilecek bir makine yapıyor, az biraz malca bir hareket değil mi? hem diğer adam şeytanlandıysa onu dünyaya getirmesine sebep olacak.

.zaten köprüyü yıkarak alemin ta dibine koymuş. holden rüyasında her tarafı yıktığını gördü. nasıl düzeltecekse artık, malın oğlu babası da mal zaten şerife falan gidiyor peşimizde gizli örgüt var diyor. fbi'ya bari git.

.zenci salak da bir işe yaramadı. etrafta dolanırken bunlar işi bitirip çıkınca kurtulmalarına güya yardım etti. sonra araba sahnesi yapalım demişler. holden arabayı çeşitli seferler gördüğümüz şekilde önünde görünmez engel yaparak takla attırdı. güzel sahneydi ama orijinal değil tabii ki.

.kardeş falan da iyice aptal, normalde duvara bağlı kabloyu uç uca değdirince şalterler atar, orada şalter falan yok herhalde. kapıdaki sistemi bozup kaçmaya çalıştı da yangın çıkardı, sonra tabakla adamın kafasına vurayım diye yemeği yere attı, adam kaydı kafayı çarptı, şakacı bunlar yav. frost el cağızları ile kahvaltı hazırlamıştı zaten, onu ziyan ettilerse yazıklar olsun.

--- spoiler ---