23 Şubat 2018

beyond s01e06:

Celeste

--- spoiler ---

.kendi çapında eğlenceli bir dizi olmaya başladı. bir kere fantastik bilim kurgu hikayesini bir karı üzerine bindirdiler. tarafların birisi baba, diğeri damat karakteri imiş. ikisi de bilim insanı, diğer taraf hakkında araştırmalar yapıyorlar. komaya giren kadın, birinin kızı, diğerinin karısı. kurtarmaya çalışıyorlar bu kadını ve tabii beceremiyorlar.

.bir makine geliştiriyorlar, ne olduğunu henüz anlamadık ama diğer tarafa gidip gelebiliyorsun, bizim alık oğlanın geçen bölüm parçaladığı alet. holden ile anlaşmış bir makine, hemen kötücül olduğunu anlayıp parçaladı. frost da holden'ı istiyor, arthur da muhtemelen hem de aynı sebeplerden istiyorlar. makineyi bu oğlan çalıştırıyor. niye güçleri özel, niye kendi özel orası belli değil.

.willa da salağın önde gideniymiş. bunca zaman babasının frost olduğunu bilmiyormuş. şimdi continuum dizisindeki tipten babasının kim olduğunu öğrendi. olacak iş değil aslında ama oldu. sonra holden'ı görmeye geldi ama evde yokmuş.

.holden'da yeni matematikçi kızla takılmaya başladı. ehliyet sınavından kancayı attı, evinde anası ile yemek yemeğe kadar gitti. muhabbeti falan aslında komik, birbirlerine güçlerini gösterirken de komikti. holden'ın gücü diğer tarafta işliyorsa kızın da öyle olmalı. bu güçler meselesini hiç açıklamaya bile meyletmediler. bakalım nereye sıvarlar bilmiyorum.

.kızla güzel vakit geçirip balık tutmanın balık tutmak olmadığını anladıktan sonra kendisinin hollow sky adlı dindar gruptan gönderildiğini söyledi. frost kadın öldükten sonra ölüm başlangıçtır diye yeni bir tarikat kurmuş, hem bilim insanı hem dini lider, biraz garip olabilir. tipini de sonunda gösterdiler. sıkıntılı bir tip. iyi gider yani rolüne. 

.neyse işte holden ile iyi vakitten sonra gözlem evine doğru yeni kamyoneti ile yol aldılar, willa geride kaldı. aşk üçgeni oluşacak gibi, hafif malca ama kendince bir tatlılığı oluyor.

.holden'ın kardeşi ve babası mevzusunu da ilerletecekler. annesi papaz ile işi bitiriyor gibi de esas mevzuya gelemez o. kardeşi uyuşturucu satanı korumaktan ortalıkta dolanıyor. kız arkadaşı sağlam ayakkabı değildi, onun yüzünden üniversiteden atıldı.

.zenci oğlanın abisi de babasına ulaştı, genel komplo teorisi gibi görünen hikayeyi babaya anlattı, pek ikna olmadı ama bir durum olursa adam intikal edecek gibi. karakterleri verimli kullanalım demişler.

--- spoiler ---