22 Şubat 2018

beyond s01e05:

Fancy Meeting You Here

--- spoiler ---

.mal holden  yarım yamalak anlayarak aleti kırdı geçirdi. tam hatırlamıyor, arada alemden görüntüler geliyor. kurtlar falan saldırıyor, willa'yı kaybediyor diye korktu böyle bir şey yaptı. bir de sırat köprüsü gibi bir şey var ama daha buzlusu, o da çatlayıp kopuyordu işte.

.frost ile arthur birlikte çalışmış. bilim kurgu altyapısı eski kasetlerden görüntülerde saklı. bunlar komadaki insanlarla araştırma yapmış, oradan bir şeyler bulmuşlar. adam da devamlı aleme gidip geliyormuş, holden uyanınca komada kalmış. mevzu kabaca bu.

.holden komaya girince kurtlar saldırmış, willa gelmiş bunu kurtarmış, böyle tanışmışlar. romantik hikayesi de böyle. bunu hatırlayınca koşa koşa kızın yanına gitti, yine kapısını kıracak gibi çaldı, üstüne atladı falan filan derken dedesinin kellesini görünce soğuma geldi.

.gittiler komadaki dedesinin yanına, mevzuyu hatırladı mı diyor yardımcı adam, hatırlamadı işte. yarım yamalak hatırladı ama işte sanki biliyormuş gibi davranıyorlar. öyle mal bir insan bizim holden.

.derken köprüden gelecek öngörüleri olsa gerek, dedesini kurtarmak için bunu yapmaları gerekiyordu ama mevzu bundan öte bir araştırma olmalı. zaten frost kim onu daha göstermediler, o kadar gizemli mallar.

.bir de dört yıl komada kalmış, denklem görme gücü olan bir kızı getirdiler. kumarhaneden borsaya güzel para kazanıyor. frost'un yardımcı kadını holden'ı bulup getirmesi için görevlendirdi. arthur adı geçince bunu yaptı. arthur iyi mi kötü mü? daha orası belli değil. yaptıkları deneyler insanlara zarar vermiş gibi duruyor.

.tabii toplamda ne oluyor? alemlerde savaş mı var? holden nasıl bu kadar güçlü? gücünün detayları neler? köprüyü açacak mal bu mu? makine nasıl bu veledi algıladı? oralar belli değil. böyleyken işleri daha uzatacak makine parçalama işi hiç olmadı. kızı korumak için yaptı ama her şeyi hatırlamıyorsun be oğlan, bir dur allahını seversen.

.zaten konuk öğrenci olarak katılı soru sormalar, bundan dersler çıkarmalar falan çok komikti. kardeşinin üniversite macerasını yaşasın demişler ama çok saçma olmuş. kanlı elbiseler de saçma, annesinin babasının bunu aramaması da saçma. daha dün iki saat yok olunca kıyamet kopuyordu. bir de kız meselesi vardı ya neyse ki uzatmayacaklar, bu kadar komada hormonlar kopmuş gitmiş diyordum. neyse ki salak saçma kader mevzularından willa'ya hızlı dönüş yaptılar.

--- spoiler ---