21 Şubat 2018

beyond s01e04:

The Man in the Yellow Jacket

--- spoiler ---

.hikaye güzel bir yere gitmeye başladı. en azından bilim kurgu hikayesini artıracaklar gibi duruyor. bir makina var, insanların komaya girişi söz konusu. yaşlı adamın mal mal gelmesi haricinde bir sıkıntısı yok. yaşlı adamı da kaybediyoruz bu arada. willa ne yapmaya çalıştı da olmadı? onu pek anlamadık ama güzeldi.

.esas olay mal holden'ın adamı asfalta gömmesi idi. sonra gidip kardeşinden yardım istedi. kardeş karakteri de en gereksiz karakter, kız arkadaşıyla birlikte pek kafaları çekiyorlar. öyle böyle değil.

.bir de zenci tip var, zencisiz dizi yok zaten de şimdi esas karakter olarak ölen tipin asker kardeşi olaylara dahil olacak. tabii o kadar uzman değilmiş, sarı ceketli kurduğu böcekleri buldu çıkardı. bari ortaya çıkmasaydı iyidi.

.aileleri karıştırmayalım dedi ama gitti arkadaşını öldürdü. çok önemlisin diye adam velede bir fiske bile vurmadı. willa hastanede buldu gitti, öldürmeye çalıştı. ne bileyim kim iyi kim kötü orası bile belli değil.

.bunlar arasında salak ergen telefon konuşmaları da serpiştirelim demişler. kızla da görüşemedi ama özür falan dileyecek. tam bu kızla yakınlaşırken willa ile yakınlaşacak, böyle mühim bir aşk hikayesini de eklemek istemişler, sağolsunlar.

.koma muhabbetini yakın zamanda açıklamayacaklar gibi. alem meselesini dinle mi bağdaştıracaklar? sarı ceketlinin telefonunda vergiye muaf bir şirketin hesabı çıktı. olaylar karıştı, gizemler ne ara çözülür bilemiyoruz ama daha çok iş var gibi.

.willa her seferinde holden diğer alem için kötü laf ettiğinde yüreği burkuluyor gibi bakıyor. ne olduysa onları anlatacaklar iyi güzel ama paraları diğer tarafı çekmeye yetmemiş, iyi olacak gibi de gelmiyor bana.

--- spoiler ---