19 Şubat 2018

beyond s01e02:

Tempus Fugit 

--- spoiler ---

.iki bölüm de hiç ümit vaat etmiyor ama bir bölüm daha, biraz gizemi açıklamaları gerekir. ona göre bir anlam ifade edecek ama komada hayatı olduğunu söyleyip tekrar bölüm bitirdiler. koca bölüm bir şey olmadı diyebiliriz.

.önce yine görmezden gelmeler, aramalardan kaçmalar. sonra insanlar ölebilirdi muhabbetinin ardından telefon açmalar ve görüşmeler. biraz saçma ve ağır ilerledi. zaten yeşil ekrandaki cehennem gibi yerler görüntülerini pek yapamamışlar.

.zaten esas oğlan baya bir mal oğlan. polis sorguya geliyor, kekeliyor. kilisede ayağa kalkıyor bağırıyor.

.yaşlı adam niye bunu taciz ediyor. sanki filmde iki taraf yok gibi gelmeye başladı. frost kim? sarı ceketlinin olayı nedir? utopia'daki sarı ceketlimize benzetmişler biraz ama tabii o nere bu nere?

.adam biraz hırslı davranmış, uzak durması gerekirken olayları tetiklemiş. ne yapabildiğini bilmiyorlarmış. öğrenmek istiyorlarmış. bunlar gizli örgütmüş ama neyle iştigal ettiklerini anlayamadık. belki deney yapıyorlar, belki komadaki insanlara özellik kazandırıyorlar. oralar belli değil.

.iki taraf yoksa çok saçma olacak zaten, olaylara dahil olan kızın özelliği de belirsiz. her şeyi bilmediğini düşünüyorum ama en azından izlemeye değer mi değmez mi onu anlamak için şu sonraki bölümde biraz bağlayıcı açıklama yapmaları gerekir. bir kurum yerine uzaylı gibi bir şey çıksa belki daha iyi olabilirdi. kurum fikri de fena değil, daha gerçekçi ama ne bileyim bir yere gitmiyor.

.zaten ergen dizisi, partiler, öpüşmeler. ergen kardeşler. trip atmalar falan filan derken o kısımlar karın ağrısı olacak. bir de kurum tripleri, çalışanların durumu ve ailesi gibi muhabbetler eklerlerse yandık.

.yeterince aile var zaten. elemanı komaya sokan zenci ve kaza yaptığı motoru da geri geldi. ne alakaysa artık babası tekrar binmesinde sakınca görmemiş. bir on iki yıl daha yatsın gelsin, bu çocuk olmamış. arkadaşı ile muhabbeti de hiç olmadı zaten.

--- spoiler ---