19 Şubat 2018

beyond s01e01:

Pilot

pek iyi başlamadı ama yine de sevdiğim tür diye izlenir gibi geliyor. ergenliklerinden gençlik dizisine geçiş gibi. arada bir komplo var, bir gizem var. uzaylı mıdır? üstün güçler midir? devlet araştırması mıdır? kyle xy havası almaya çalıştım ama pek alamadım. esas oğlan hiç olmamış. tabii zamanla alıştırıyorlar. şimdi sudan çıkmış balık bakışı at demiş olmalılar, ondan böyle olmuştur. görüntüler fazla sade, efektler kıtı kıtına yeterli. müzikler dikkat çekici değil. tipler zaten allaha emanet. öyle özel güçlü, aileli, güven sorunlu, sağlık sorunlu ve tabii belki uzaylılı dizi izlemek için işe yarayabilir. şimdiki yeni diziler onar bölümden şakır şakır bitiyor, bunun yirmi bölümü varmış. biraz tutar belki.

--- spoiler ---

.geçmiş miniklikten başlatıyorlar ama on iki sene geçiş hissini hiç verememişler. çok daha çarpıcı olabilirdi. meteor yağmurunu izlemeye giden iki kafadar arkadaş, yanlarına gelen büyük çocuk tipleri, birinin abisi bile olabilir ya neyse işte. girmemeleri gereken yerlere girmişler, bunlara kafa tutarlar. zenci olan bu pislik insanlara beyaz çocuk motor kaskı ile bir tane çakar.

.sonra da yusuf yusuf kaçar. motorsikleti ile ormana girer, kafasını bir ağaca çarpar ama ondan dolayı komaya girmez. gökten büyük beyaz ışıklar gelir, ondan sonra on iki sene sonraya uyanır. mal mal bakınır.

.meğer komada beyininde yaşamaya devam etmiş. öyle bir olay varmış. bunlar özel güçlü bir cemaat gibi de olabilir, uzaylı müdahalesi de olabilir. bir tane yaşlı amca ve bir tane gizemli kızcağız var. yaşlı amca komada sms gönderebiliyor. öyle bir güzellik yani.

.iki taraf var, diğerleri bu elemanın zenci arkadaşını da satın almış, devlet gibi duruyorlar ama belki başkalarıdır. güçlerinin ortaya çıkmasını istiyorlar. ilk bölümün büyük aksiyonu olarak mevzuları anlatmak için bara çağıran zenci arkadaşını yakalayıp tehdit eden adamlar sahnesi yapmışlar. elemana kurşunu durdur diyorlar ama yumruğunu yere vurarak hepsini hoplatıyor.

.sonra kız bunu kurtarmaya geliyor, arabayı durdur diye arabayı yıkıyor. gücünden habersiz, kontrol edemezse çok tehlikeliymiş. çok güçlüymüş, biraz alıkmış. kıza güvenmiyor tabii. ilk karşılaşmaları iç çamaşırı reyonundaydı ya, orada kimseye güvenme demişti. sana niye güvensin ki? bir şey anlatmıyor. sadece komada da başka bir hayatı olduğunu, özel güçleri olduğunu söylüyor. ailesine geri dönüyor. bitiyor gidiyor. başları beladan kurtulmayacak gibi de ailesini niye tehlikeye atıyor mal onu anlamış değilim.

--- spoiler ---