17 Şubat 2018

altered carbon s01e09:

Rage in Heaven

--- spoiler ---

.bir taraftan iyi de diğer taraftan çok aşırı karman çorman. karmaşıklıkları bitmiyor, üstüne kendini çoğaltıyor. klon beden ile birlikte şaşırtmaca yapıyor. sherlock gibi polisiye çözmesi ve üstüne plan yapmasını da eklemek istemişler. aslında pek bir şeyi de çözdüğü yok.

.olayların kız kardeşi ile ilgili olduğunu anlamıştık. geçen bölüm mevzuyu çözdüğünü göstermişler. iyi güzel derken kız kardeşinden itiraf alıp onun klonlarını yok edip, tek bedene indirgeyip tekrar insan olmasını sağlamak istemiş. plan bu yani, geldiği nokta ise yine yakalandılar.

.ekibi bulup toparlayıp sonra kurtulması gerekiyordu. bu olayda ekip ile arkadaş oldu. hatta erkek bedenindeki ava en iyi ekip üyesi oldu. kadının bu işlerin uzmanı olduğunu ne ara anlattılar onu da anlamadım. kızı da suikastçi mi olacak ne olacak belli değil.

.olayla bağlantıları, zengin adamın kızı da kullanıp atmış olması. sonra zihni parçalanmış kalmış, bizim oğlan gelip onları kurtardı. tak tak diye diye enseste giden mallık etmeseler çok iyi olacaktı. her malca hikayede bir ensest oluyor sanki.

.her neyse işte ekip ile birlikte plan yaptılar. on altı saat öncesine döndüler. tabii ortega'nın ailesinin herbir üyesi katledildi. inançlı mısın diye sorup insan kesmek nedir? ne çeşit bir orospu çocukluğudur insan düşünemiyor yani.

.ortega sanal işkencede. kız kardeşi ile klonu görüştü, umrumda değiller dedi. zengin karının adasına gitti. öyle bir şaşırtmaca yaptıktan sonra ki hikaye açısından komik aslında, bir de klonu ile taş makas kağıt oynuyor.

.bunlar gökyüzündeki fuhuş evine geldi. öldürmeli fuhuş, hatta çocukları bile kullanıyorlarmış. çocuk bedenleri diyelim ama her türlü sapıklıkta sınır tanımıyorlar. mekanı kapatmak için bizim ekip daldı. zengi, kızın tekini bayılttı. pek kıyamadı ama garip işte.

.başta bulunan beden tak'ın kardeşinin oyunlarından biriymiş. zengin adama şiddeti coşturan bir ilaç vermiş. karısı vasıtası ile yapmış. karısı ondan çözülmesini istemiyormuş. derken işte fahişenin tekini öldürmüş, gerçek ölüm yapmış. yanındaki kadın da kendini gökten atmış. nasıl olsa belleği bulunur ortaya çıkar demiş ama pek bulunmamış. en son tak'ın elindeydi. onu kız kardeşine verdi. 

.zengin adam da kendine yediremeyip intihar etmiş. sonuç olarak intiharmış, sadece unutmak için yapılan bir intihar. aynı zamanda şantajdan da usanmış. öldürdüğü kızdan da üzülmüş. zaten hiç can almadım demişti. ondan da içerlemiş olabilir.

--- spoiler ---