17 Şubat 2018

altered carbon s01e08:

Clash by Night

--- spoiler ---

.çorbalama devam ediyor. kepçe dediği kadın ava ile baştan beri uğraştırıyorlar da ne alaka yani bu zencilerin aile dramı ile bu hikaye nasıl birbirlerine bağlı, neden bu kadını çıkardı. adama iyilik mi etti? poe niye buna karşılıksız yardım ediyor? nasıl ekip oldular? bunlar bile çok yüzeysel.

.kardeşinin durumu anlaşılmaz derece sıkıntılı. bitmiyor yani devamlı sıkıntı. bu sefer ortega için bir sürü klon harcadı. ne gerek var ki? diğer adam az daha öldürüyordu. gel klon kasasında ortegayı sıkıştırdık öldür diyebilirdi. onun yerine çıplak katanalı kadın yapalım diye abartmışlar, olmamış.

.zengin adamı çok kolay kandırdılar. tamam güzel hikaye uydurmuş ama yine de kolay oldu. herkes pat diye ikna oldu. somut kanıt falan da yok. adamın bir sanal mallığa girdiği, oradan virüs kaptığı falan uydurdular. o kadar yani. geri kalan boşlukları da tamamladılar.

.olan avukat kadına oldu ama o da kötü bir karakterdi. kızların ölümüne falan göz yumuyordu. oradan hesaplaşmış olmalı. çok gerekli de değildi ama güya diğer karakterler zeki idi. hepsini kandırdı. karısının haberi var, daha sonra teleskoba baktıktan sonra poe'nun lafları ve kız kardeşinin adamının sanal gerçeklikle ilgili laflarını alıntıladı. aslında herkesten bir sürü şey alıntıladı, kamera sanki bir şeyi çözmüş gibi etrafında döndü ama bir şey anlamadık. daha sonra anlatırlar diye umuyoruz. adamların tarzı bu bir şey anlatmıyorlar, yüzeysel takılıyorlar. sonra vay efendim isa, musa, muhammed buda.

.ortega ile ayrılma muhabbeti de hiç olmadı. diğer işleri halletmek için ve karıyı korumak için bunları yaptı. esasında tüm olaylar karıyı korumak içindi. en başında sevdiğini öldüren manyak bir kız kardeş var, şimdi her dediğini yapıyor gibi. bıyıklının da dediği gibi kız kardeşi tanrı olmuş, itaat etmeli.

.zencilerin kızı hikayesini dahil edecekler mi bilmiyorum ama dövüş ustası olmasına az kaldı. şimdilik annesi ve babası büyük yardım etti. sonra toptan bir ekip olurlar mı orası belli değil. dizinin nereye gideceği komple belirsiz. güya olayı çözünce özgürlüğüne kavuşacaktı. bakalım ne olacak?

--- spoiler ---