15 Şubat 2018

altered carbon s01e07:

Nora Inu

--- spoiler ---

.hikayesini düzlemden çıkardılar. salak bir polisiye olduğunu fark edip düzeltmeye çalışıyor gibiler ama işte diğer muhabbeti birbiri ile bağlantılı hale getirip sonra geçmiş hikayesine dönmek o kadar da olmadı aslında.

.neyse ki geçmiş hikayesinde sürprizler eklemişler, ondan pek beğendim. kız kardeşi ile ilişkisi sağlıklı gelmedi. biraz  yapay ve garip. en başında bunların mekanı ispiyonlayan ve liderleri bellek teknolojisinin mucidi bol konuşan zenci kadını da bu öldürmüş. uçağın yeri için sinyal göndermiş, patlamadan önce bunu yüklemişler ve böylece mahvetmiş olayı.

.zaten öncesinde tüm asi halka birbirlerini kessinler diye belleklerine virüs eklemişler. ulan o kadar bilgisayar çağındayız ama antivirüsleri yok demek. çok özel bir virüsmüş, uzaktan aktif ediyorlar. ellerini kirletmeden insanlar birbirlerini ve kendilerini öldürüyor.

.bu olaylardan bir tık önce kovacs ve lider zenci kadın haşnadafişna yapmaktaymışlar. kız kardeşi bunları iş bittikten sonra görüp trib'ile uzaklaştıktan sonra herkes bu hale geliyor. bu üç tip kapsama alanından uzakta olduğundan etkilenmiyor. geriye kalan figuranlar da sapır sapır dökülüyor. olacak iş değil aslında ya oldu.

.defter, kadının defteri imiş. kovacs'ın okuduğu kısımlar kendi yazısı imiş. kendisi kadın uyanmadan defterine güzel sözler çiziktirmiş ama ölümlü bir kadınmış, birazdan ölecek haberi yok tabii. çok dramlılarmış ama fikriyatı farklı. ölümsüzlüğü yıldızlar arası seyahat için bulmuş, insanlar kötüye kullanmış. mevzu bu. o yüzden kadın bunları geri almak için herkesin belleğine 100 yıl sonra ölecek şekilde bir kod eklemeyi düşünmüş. ekip toplamış, tam bu işi yapmasından bir gün önce işler karışmış ve yok olmuşlar.

.kovacs bu andan değil de başka bir olaydan uyanmıştı. hatırladığı kesitler hep bu eğitimler, karı ile ilgili muhabbetlerle ilgili. karı aşkına bu işlere kalkışmış, bir fark yaratmak için diyor ama bir taraftan da manası yok. sonsuza kadar insan gibi yaşayın işte. kız kardeş ölmek istemiyor, yaşamak için bunu yapmış ama öncelikle senin için yaptım ağabey diyor, orada da bölümü bitiriyorlar. ne alakaysa artık anlatacaklardır. kız kardeşini de kesecek midir? onların hepsini göreceğiz.

.ayrıca ortega'nın parçalandığı saldırın sorumluluğu da kız kardeşin. kullandığı klonların hepsi sezon başından beri sıkıntı çıkartan tipler. küçük kız dahil hepsi buymuş. meth mallarından biri, zenci adam falan filan işte.

.bir de en başta kovacs'ın birliklere katılması. sanal ortamda velet iken büyük insan bedenine koyulması, eğitilmesi meselesi vardı. kız kardeşine iyi bir hayat sözü vererek bunu yapmışlar ama sözünü tutmamışlar. adam da seneler boyu hiç kontrol etmemiş. kız mafya kızı olmuş, görevlerinin sonuncusunda kız kardeşini kolyesinden tanır ve olaylar başlar.

--- spoiler ---