14 Şubat 2018

altered carbon s01e06:

Man with My Face

--- spoiler ---

.pek akıcı bölüm oldu. ilk yarısını dramla akıştırdılar, ikinci kısıma aksiyon bastılar. yeni bir karakter geldi. kovacs'ın kız kardeşi nerden çıktı geldiyse geldi. ölü ölü kalmadığından sıkıntı olmuyor öyle şeyler. neyse ki uyuz karaktere gerçek ölüm verdiler, ona sevindik.

.öncelikle geçen bölüm çözülen polisiye olayının neden tekrar çözülmediğini anlamadım. adamlar bir şeyler yapıyor sonra geri alıyor. gerçeği hangisi kafam karışıyor. senaryo mu çok çetrefil, ben mi takip edemiyorum yoksa gizemli mi takılıyorlar, onu bile henüz ayırt edemedim.

.zenginin oğlu, şımarık velet babasını öldürdü diye çözmüşlerdi. babasının klonu ile babasının yerine geçip takılıyormuş. durumu öğrenen baba deli oldu, nasıl yaptın ettin derken kovacs o yapmadı çünkü o kadar nefret etmiyordu falan filan dedi. oğlan gaymiş, dayaktan sonra hastanede kalmış, öldürmesinin imkanı yokmuş.

.iyi güzel de ilk etapta niye öldürdün diye götürdün ki? ha klonu ile takılması da büyük bir olay herhalde. güncelleme için teşekkürler, iyi iş dedi. bu mudur yani?

.kadın geçen bölümden ölüyordu, kovacs parası neyse getirdi hastaneye yatırdı. sonra gitti bedeninin şahsiyetine, eski sevgilisini andı. biraz bozuldu ama bizim salak zenci aşk işleri sorumlusu olarak oradaydı. başında kalmasını sağladı ve hikayeye birlikte devam ettiler.

.ortega'nın şefi şu görüntülerde çıkmayan adamın şefine bilgi veriyormuş. oradan para kazanıyormuş. dimi'nin ikizini nakledecekleri sırada pat diye ortaya çıkması da bundanmış. ortega yeni koluyla biraz sinirlendi, öcünü aldı.

.kolu yeni değişmemiş gibi kalktılar olaylara aktılar. şefleri kimle görüşmüş, olayların arkasında kim var diye. zenci tiple bizim kovacs görüştü ama ortalık çok sessizleşti diye ortega elemanı sanal gerçeklikten çıkardı. meğer bizim kovacs'ın eski bedeni ile dimi gelmiş, herkesin kafasını kesmiş. manyaklık bu ya. yapmış bunu.

.bunu da sağlayan eureka ve orphan black'den tanıdığımız sevgili adamımızın dövüş muhabbeti imiş. şartlı olarak kovacs eski bedenine sokmuş. kovacs ve ortegayı paketleyip götürdü ve arenada güzel bir dövüş sahnesi başladı. ilkin yaratıkları güzelce dövdüler. sonra dimi'nin uyuşturuculu bıçaklarından kurtuldular. adam böğründen bıçaklanmışken nasıl alt etti onu çok anlamadım ama allah yardım etti herhalde. sonra hepsini öldürün emri gelmişken kız kardeşi süper ninja olarak çıktı geldi, güzel oldu.

--- spoiler ---