13 Şubat 2018

altered carbon s01e05:

The Wrong Man

--- spoiler ---

.aşırı karmaşıklaştı, bir sürü de mekandır, kalabalıktır, insandır derken karman çorman oldu. şimdi benim anladığım oğlan babanın yerini almış, bu durumda niye babasının ölümünü araştırıyor. babası olduğu vakit yine kendisi olsa bile bu saçma.

.hadi diyelim oğlan kendi düşmanını bulmak için epik bir iş yapmış, elçiyi bulmuş çıkarmış. o ara sıkıntı yaratan polis memuru kadının sevgilisinin bedenini almış, kadına eziyet ile birlikte bir taşla iki kuş vurmuş. hepsi iyi güzel de ne alaka?

.bu kadar ince düşünebiliyorsa, oğlanın kendi evini niye koruyamamış. biyolojik yazıcı diyor, babasının bedeni diyor. ne olduğunu anlamıyoruz zaten kendileri de bedenler değişebilir olduğunda kimin kim olduğu karıştı diyor. karışsın iyi güzel de sen hikaye olarak karışırsan olmuyor işte.

.zaten oğlan var, iki tane oğlan var. babasının yerine geçen kendi gençliğini mi dövüyor? dövüş kayıtlarından anladığımız da buydu yani. yine bir karmaşa, yine anlam kayması.

.bu kadın ile bu adamı çakıştırmayın dediydim. adam kadının yarı boyunda. uzunca bir süre yatak sahnesi, sonra  hafif romantikli dava çözümleri. neo katolik dedikleri beden almadıkları için pazar oluyor diyorlar. bunu da tam anladığımı söyleyemem ama mevzu bu gibi bir şey.

.ölenleri sorgulayamıyor. sevgilisi ortağı da benzer mevzuyu araştırıyormuş. onun olayı, ikiz dimi ve zengin adamın ölümü hepsi bağlantılı diyorlar ama daha açıklamaktan çok uzaklar.

.zaten bölüm sonu bombayı, inançlı mısın diyen asyalı adam yaptı. ortega'yı öldürecekti. müslüman babacan eleman kendini feda etti. babasına söz verdi diye bunu yaptı ama hafızasıyla birlikte uçtu gitti adam, ortega da fena yaralandı.

.bu dimi denen tip ve tabii o asyalı işin esas kısmı olması gerekiyor. zengin adamın mevzusu ile ne kadar bağlarlar bilmiyorum ama şu an hikaye tamamen raydan çıkmış gibi.

.bir de zengin adamın karısı davayı araştırmadan gitmesi karşılığında klonlarla dolu adasında büyük seks partisi önerdi ve tabii özgürlüğünü önerdi. kadının bilgisi var mıydı? yoksa mevzu neydi onu anlamadık. başka bir karmaşa, başka bir aile. zengin adamın hastalıklı fakirlerle gösterisi de pek bir anlam ifade etmiyordu. birleştirirler diye umuyoruz.

--- spoiler ---