12 Şubat 2018

altered carbon s01e04:

Force of Evil

--- spoiler ---

.koskoca bölüm işkence ettiler, sonunu da güzel toparlardılar. şu çantayı adamın omzuna özel mi tasarlamışlar? biraz komik olsun diye mi yapmışlar bilmiyorum ama hepsinden biraz oluyor işte. 

.bölüme özel polis karının niye peşinde olduğuna geldik. zaten işkencenin de sebebi buymuş. peki bu işkence yapan tip vücut değiştirmenin mümkün olduğunu bilmiyor mu? adam o değilim diyor işte daha ne yani?

.ısrarla işkence  yapıyorlar, güzel de yapıyorlar. madem öyle uzatalım demişler. elçileri de işkenceye özel eğitmişler. adam sonunda kalbini durdurup sistemden çıktı. kafalarına girip kaşla göz arasında kaçtı ve hepsini öldürdü. güzeldi bu kısmı. zenci arkadaşı güya gelip kurtaracaktı da çok geç oldu yine, onu da espirili yapıyorlar herhalde.

.polis karı da koştu geldi, kendini ergen gibi kesmek ile korkutarak gerçeği söyletiyordu ki bölüm bitti. sonraki bölüm bu vücudun kim olduğunu anlayacağız, ortağından öte sevgilisiyse yuh artık diyeceğim. karının iki katı, omuzlar üç katı. ne diyeyim bilemedim.

.genel konu haricinde sadece bu mevzu için uzun uzadıya işkence edelim demişler ya, onu da geçmişteki romantizmi anlatmak için kullanmışlar. elçileri sanal işkence için eğitmişler, o arada ilk öpücüğünü vermiş.

.bu adam vakti zamanında sistemin adamıymış, sonra bizim asilere katılmış. oradaki gösterdikleri esas eğitmene de aşık olmuş. durum bundan ibaret gibi. her türlü anda ortaya çıkıyor, hafif halüsinasyonlu olaylar içinde güzel bir anlatım oluyor. öncesinde kız kardeşi gelmişti ki o da aynı asilerin içindeymiş.

.adam yanmaya, içinde canavar gezdirmeye falan dayandı. işkence mekanları yasal değildir herhalde ama tüm çalışanları infaz etmesi de biraz garipti aslında. izleme cihazını orta parmaklı bırakması da güzel bir jest yapmış sağolsun.

--- spoiler ---