11 Şubat 2018

altered carbon s01e03:

In a Lonely Place

--- spoiler ---

.aralara bir iki güzel laf serpiştirmeye başladılar. karakterlere de daha alışıyor gibiyiz, bunun haricinde olay örgüsünde pek bir ilerleme kaydedilmedi. ölümsüz meth liderimiz kendisini öldürmeye çalışanları partiye davet etti. son elçisini de sergileyerek bunu çözsün diye ortamda hazır etti. durum bundan ibaretti.

.bir de karısıyla yattı diye ders verme niteliğinde, hem de eğlencelik bir dövüş hazır etmiş. karı koca dövüşçüler yerçekimsiz ortamda ölümüne dövüşüyorlardı. araya girmek icap etti. bilerek mi bunu tasarladılar yoksa o an mı gelişti pek anlamadım ama birden kendisini dövüş içersinde buldu. sonra polis kadıncağız olaylara müdahale etti ve bitti gitti öyle, pek bir anlamı yoktu.

.oğlu ya da kızından şüphe etti. kızı annesinin bedenini kullanıyor. oğlan silik bir tip olmuş, standart imparator çocuğu moduna sokmuşlar. doğal düzeni bozdun adam olmasına izin vermedin diye laflar etmesini de ihmal etmediler.

.davet öncesi kızının beyni yanan zenciyi kendisini korusun diye yanında getirdi. onu garson olarak olaya dahil etmişler. bu yapay zeka oteli de çok işe yarayacak gibi. hem bu tarz işleri yapıyor hem de beyin cerrahı oldu. özel bir adı vardı ya unuttum.

.zenci ile özel anlaşması kızının durumunu düzeltmesi idi. bunun için yapay zekalı otelin sahibini kullandı. adam her şeye var resmen de çıkarı ne onu anlamadım. bir de bu kadar işin parasını bizim zengin hiç mi hesap etmeden karşılıyor? silah alma parası da aynı şekilde insanı düşündürdü. biraz garip yani.

.kim beni öldürdü muhabbeti hala çok bayık, üstelik adam süper zengin kendisi nasıl halledememiş de bu adama gelmiş. son elçi diyorlar, geçmişten görüntüler kaktırıyorlar, mevzularını tam anlamadık. anlatmak da istemiyorlar zaten ama zengin adam son elçiyi satın almış, şimdi insan satılıyor muymuş böyle?

.bir de geçmişi var tabii, canavarlarla birlikte karşılaşacağız demiş kardeşine, şimdi salak saçma bayıltıldı. karşılaştığı rus mafyasından biri bunu hastane gibi bir yere getirdi, söküp takacaklar herhalde. organlarını falan mı alacaklar? sonu iyi görünmüyor ama kaçacak tabii, esas karaktere üçüncü bölümde bir şey olacak hali yok.

--- spoiler ---