11 Şubat 2018

Alien Encounters s03e01:

The Seventh Sense

--- spoiler ---

.bölüm ismine The Aura da demişlerdi. imdb başka demiş, yine karışıklık oldu. wikipedia tv'deki bölüm ismini de paranteze almış, artık bir bölüm ismi bile veremiyorlarsa ne diyeyim bilemiyorum.

.belgesel dizisi devam ediyor, bu sıradan izleyebilir miyim bilmiyoru ama gerisi artık o kadar çok önemli değil. uzaylı kardeşlerimiz insan kardeşlerimizin dna'ları ile oynuyor. çocukların yüzde yedisi diyorlar. neden bu kadar azı ile ilgilenmişler onu açıklamadılar.

.güya insan dna'sını modifiye ediyorlar. yeni çocuklar çok hızlı, tepki süreleri çok iyi, elektrikle haberleşebiliyorlar. suyun içinde başlıyor bu iletişim, sonra telepat gibi oluyorlar, uzaylılar niye böyle yapsın arkadaş? nasıl bir işgal etmekmiş bu?

.bir bakıma hoş ama diğer bakıma pek boş. adamlar mevcut hayvanlardan yola çıkarak uzaylılar da böyledir diyor. ilkin tabii farklı gezegenin farklı saatleri yüzünden uyku döngüleri bozuk diyor. iki göz sinirinin kesiştiği yerde vücudu uykuya geçiren mekanizma varmış, o ilginçti.

.daha sonra bu modifiyeli dna arkadaşların farklı renkleri görmeleri, mevcut deniz yaratıkları ile kıyaslanıyor. maymunların kırmızıyı görmelerinden insanın üç renk bazlı olarak görmesine geçiyorlar. güzel sayılabilir buralar da.

.bundan sonrası biraz abartı. ikiz kardeşlerden dna araştırmaları, çöp dna dokundurması, askeri amaçlı kullanım olabilir muhabbeti ve tabii uzaylı döllü çocuklar için özel teknoloji ve pazar, saçma yani. brid mi ne diyorlarmış.

.mevzu damla hanıma geliyor, zaten üç dört bölümünü türk biri çekmiş ya, oradan istanbula getirmişler, özel çocuklara düzgün isim verelim demişler. onlar da insan demişler. büyük hallerine kadar meseleyi uzatacaklarsa işimiz var. hafiften gifted dizisine dönecek gibi duruyor. bakalım artık, geriye kaç bölüm denk gelir. mevzuyu anladık.

--- spoiler ---