16 Ocak 2018

the cheat s01e04:

Good Bye Old Life

--- spoiler ---

.bu diziyi buradan çeviremezler bence. çevirirlerse helal olsun derim ama inanılmaz büyüklükte, insanın aklı sırrı ermeyecek mallıkta bir hata ettiler. ulan adamlar gerçekliği etkileyen bir oyun yazmışlar, sen bunun hile kodunu yazsan ne olur? yazmasan ne olur? yani tutup bunu sorup açıklama yapıyorlar da yaptığı açıklama mallığı sıvamak gibi.

.bir tek açıklaması olabilir, o da bu adamlar öyle bir oyun yazıyor ki gerçeklikle bağlı kalmak zorundalar. böyle bir açıklama da olamaz herhalde. gerçekliğe bağlı bir oyun yazdığı vakit gerçekliği değiştirecek hile kodunu yazamıyor, oyunu baştan tasarladığı halde bunu beceremiyor. götü boklu bir türk coder mı yapıyor bunu? yuh artık. neyse ki sordular soruyu ama cevap saçmalıktan öteye gidemedi.

.geçen bölümlerde kapı ziline bağlamışlardı meseleyi, orada ispanyadan gelen itici karı gelmiş bunları kurtarmış. mit ajanıymış diğer salak karı. oyunda bağlanıp ajanı etkisiz hale getirip bu salaklara durumu açıkladı.

.hep birlikte kaçtılar, diğer tarafta da yardıma muhtaçlara yarım eden bir kulüp bunları bekliyor, ondan açıklamışlar. oraya doğru gidiyor mesele. yok efendim emniyet müdürü de yok efendim çay söyle de, yok deliller de öyle doldur boşalt muhabbetle yirmi dakikayı zor geçirttiler. bu mallıkla insanı hasta ederler.

.bir de amerika ofisi diye komik bir yere, komik bir telefonla müdürü bilgi alıp, kendi iyiliğin için o soruyu sorma diyor. şirketin çalışanları gerçeği etkilediğini bilmiyor. şirket yöneticisi biliyor herhalde. açıklayamazlar artık diyorum ama yine de tabii senaryo bu, bir yerden açıklarsın, kuralları sen koyuyorsun.

--- spoiler ---