19 Ocak 2018

star trek: discovery s01e10:

Despite Yourself

--- spoiler ---

.paralel evrene geçirttiler, beğenmedim. az beğendim. iyice bokunu çıkarırlarsa hiç beğenmeyebilirim. önceki bölümlerde o kadar tırmaladılar, evrenin gidişatı bunların buldukları gizlenme teknolojisi tespitindeydi, şimdi tam elde ettikleri şeyi ulaştıracaklardı ki bunlar başlarına geldi, bana fazla geldi.

.şimdi bu evrende kısa süre takılsalar, bir iki bölüm o vakit tamam derim de uzayacak gibi görünüyor. uyum sağlamalıyız diye giysilerini değiştirdiler. kaptan kendini tutuklu olarak götürülmesine izin verdi. michael bu evrende kaptanmış, azılı biriymiş. bizim kaptan da iyilerdenmiş. adam esas iyilerden demek, evren falan fark etmiyor.

.michael'in ilk arkadaşı da discovery'nin kaptanı olmuş. hepsini ayarladılar. kadının ilk konuşamaması falan komikti, sonra hepsi rollerine uygun davrandı. iyi güzel derken işler iyice karıştı.

.bir kere şu yeni güvenlik şefi meselesinde insanın aklı almıyor. michael salağına söylemişti, o diğerlerine söylemedi. hadi onu geçtik gitti doktoru öldürdü. ulan bunların hepsinde bir yaşam izleme cihazı falan yok mu? öldükleri vakit bir yerlerde haber olmuyor mu? 

.üstelik bizim sarışın day bilim subayı uyarmıştı, düşman içimizde demişti. yeni güvenlik şefine klingon işkence uzmanı yeni bir kimlik vermiş. adamı baştan aşağı açmış, bacaklarını kollarını kesmiş. adam bunun etkisinde dillerini falan da öğrenmiş. tam bir mal olmuş. doktor bunu fark etti, tam kontrol altına alacaktı ki şak diye kırdı boynunu. hemende nasıl kütletiyorlar böyle anlamıyorum zaten.

.kimse fark etmeden göreve geçtiler, paralel evrendeki eski gemisi, eski mürettebatı falan filan derken işler karıştı. yeni kaptan michael'i öldürmeye çalıştı. dövüşü kazandı, köprüye geldi, hepsi alkışladı. sonra da güvenlik şefi ile biraz dertleşmeli yiyişmelere geçtiler. bu gemideki hangi kayıt işlerini kolaylaştıracak, o kısmı çok hatırlamıyorum ama devamlı bir şeyleri arıyorlar işte.

--- spoiler ---