15 Ocak 2018

star trek: discovery s01e06:

Lethe

--- spoiler ---

.michael'in vulcan babası sarek ile ilgili bir şeyler yapalım demişler. iyi güzel de bu vulcan meselesindeki duygusallık biraz bayık konuydu. çok üzerinde durmamışlar, yetmemiş bir de mr. spock ile bunlar üvey kardeşmiş. sarek ikisinin de babasıymış. 

.bir yarı vulcan'lı bir insan ile deney yapmış. eşit olduklarını savunmuş, çocukluktan eğitmiş ve karıyı vulcan'ların içine almış. şimdi spock'ın gençlik yılları buraya girmek için karının önünü tıkadıysa, neden tekrar yıldız filosuna girdi ki? oraları sallamışlar, bağlayalım demişler ama hiç olmamış. zaten spock zamanları ile bunun zamanları arasında çok fark var. aynı evrende geçiyor ama bariz farklar var. ben yakıştıramadım.

.karakterleri de yakıştıramadım ama yeni tipler gelmeye devam ediyor, geçen bölümde kaptan ile birikte kaçan subay da ekibe katıldı. micheal'i koruması için kaptan tarafından özel görevlendirildi.

.sarek aşırı mantıkçılar (komik aslında) tarafından yok edilmeye çalışıyor. klingonlular ile barış görüşmeleri yapacakmış, mekiğindeki yardımcısı kanına bir şey enjekte ediyor ve patlıyor, bu eleman son anda bir kalkan açarak yaralı olarak kurtuluyor ama bilinci yerinde değil. michael ile bağlanıyor. bunlar katra'larını paylaşmışlar ya ondan bağlantı kurabiliyorlarmış.

.kaptan hemen inanıyor, hemen kurtarmaya geçiyor. yıldız filosundaki vulcan'lı karşı çıkıyor. amiral olaya dalıyor falan filan derken işler karışıyor. zaten amiral ile bunlar birlikte oluyorlarmış. kadın adama güvenmiyor. yaşadığı olaydan sonra kafayı yediğini ima ediyor. testleri falan geçmiş ama herhalde intikam arıyor, bunun için de karanlık tarafa geçecek. kaptan hakkında başından beri böyle düşündürüyorlar. vazgeçmiyorlar.

.her neyse bunlar gidiyor mekikle sarek'i buluyor, kurtarıyor. kaptan da amiral ile olay yaşıyor. uyandıktan sonra sırtına dokunurken adam silahla boğazına sarılıyor. kadın seni alacağım görevden falan derken barış görüşmelerine bilerek amirali gönderiyor. en azından öyle hissettirdiler. adam bunun tuzak olacağını bile bile karıyı yolladı. sadece kaptanlıkta kalmak için bunu yaptı. üzerine de kurtarma görevi için yetkilendirme bekledi. çok ayıp etti.

.bizim vulcan'lar cephesinde de pişmanlık ve utanç varmış. michael sorun kendinde zannediyormuş, babasını gururlandıramadı zannediyormuş ama öyle değilmiş olay. yeni öğrendi ama konuşma yapamadılar, sonraya saklayacaklar.

--- spoiler ---