11 Ocak 2018

star trek: discovery s01e01:

The Vulcan Hello

star trek serilerini pek seviyordum da bu tiplerle hiç olmamış, başlangıcı zaten cidden kötü ama ne bileyim iyimser olmaya çalıştım, izlemezsek olmaz diye düşündüm. zaten görüntüler falan güzel yapmışlar, en azından çok yapay görünmüyor. olayları da toparlarlar ama bu tiplere alışabilir miyiz hiç fikrim yok. nerde o spack'lar nerde bu saru. alakası bile yok. karı gibi birbirleri ile didişiyorlar. ilk bölüm olarak zaten esas karakter walking dead rahmetli zencisi yine karın ağrısı gibiydi. diziler üstü bir karın ağrılığı var sanki, uyuz bir kadın. esas karakterine uyuz olup diziye ısınmak pek mümkün olmadı, limitless mesela öyle kaldı, kim bilir tekrar izler miyim ama şimdilik duruyor. bu serinin konusu daha iyi olabilir, bölümler ilerledikçe işler gelişebilir, koskoca star trek evrenini bok etmemişlerdir diye umuyorum.

--- spoiler ---

.klingon'lar yüz yıldır görünmüyormuş. evrende bir barış havası, annesi babası onu çok severmiş. şimdi bunların karşısında pat diye klingon çıkıyor. bulundukları keşif görevinde bir aletleri arızalanıyor, kendi kendine olamaz, göktaşı olamaz falan derken bir tane alet tespit ediyorlar ama görüntüleyemiyorlar.

.atılgan olsa görüntülerdi, bu yeni model tip geminin de atılganı aratacağı var ya neyse işte esas kadın oyuncu, bir numara ben giderim ederim diyor. atlıyor gidiyor, bakıyor klingon armalı bir tip. saniyesinde nasılsa öldürüyor ve ağzı burnu dağılıyor uzaya saçılıyor.

.hafiften bir radyasyon alıyor da onu hallediyorlarmış herhalde, revirde biraz üzerinde ışın gezdiriyorlar ama işlem bitmeden kalkıyor komutanı uyarıyor, karşıdaki tehditten bahsediyor, iyi güzel derken olaylar gelişiyor.

.gizlenmiş gemi karşılarına çıkıyor, bunların yine teknolojilerinin yetmediği algılayamadıkları bir gemi, bunca zaman zaten aralarında öyle dolanmışlar. veriyor gözüne flashı, hepsi yamuluyor. derken emektar vulcandan (kendisi uyuz bir karakter yine) klingonlar hakkında bilgi alıyor, sanki hiç bulunamayacak bir şey. önce ateş edip sonra soru soruyorlarmış. bu güç gösterisiymiş, saygı duyuyorlarmış.

.tüm ekibi kurtarmak için komutanına baş kaldırıyor, tam ateşlenecek iken komutan geliyor, olayı durduruyor. o sırada da bir sürü klingon gemisi karşılarına çıkıyor, hepsini öldürse dizi burada bitse üzülmem yani. belki gemiyi patlattıracaklar, komutan ölecek esas kadın yeni gemide komutan olacak, onun muhabbeti yani.

--- spoiler ---