9 Ocak 2018

happy! s01e04:

Year of the Horse

--- spoiler ---

.şu dindar tipin kapı kapı dolaşıp psikopat işkenceciye düşmesine güldüm, aslında hareketli sahneleri hep gülümsetiyordu. çin mahallesinde olay yaratalım demişler. tatlıydı hoştu.

.çince meselesinde happy'nin yardımı da güzeldi. dalga geçiyor sandık ama hakkaten çince bir lafmış, küçük kız hakkaten çince dersi alıyor muymuş yani?

.geçen bölümde esas kötü bunları yakalamıştı. ağzını burnunu kırmıştı. nasıl bu kadar iyi dövüşüyor falan kısmı belirsiz kaldı, herkesleri döven esas iyimiz, bu arkadaş bir şey yapamadı. yetmedi happy'yi de görmüştü. tuttu yuttu, nick'i tam gebertecekti ki happy midesinden geri çıktı ve o ara elemanı kurtarmış oldu. iyi bir ikili oldular ama kız kurtulduğu vakit bu dizi ve ikili de bitmiş olacak, garip yani.

.zaten bölüm genelinde nick'in hikayesini azalttılar. bir tane kadın getirdiler, ölen çocukların annesi reality show uzmanı, kendi çocuklarının cenazesini programa alıyor, ağlıyor fal bakıyor bilmem ne yapıyor. aynı zamanda kendisi haliyle blue'nun kardeşi imiş.

.bir de böcek arkadaş varmış, gerçek böcek değil de böcek kıyafetleri ile toplu seks ayinleri düzenliyor gibilerdi. bizim blue onun için çalışıyormuş. esas mafya lideri değil ama tanrının dünyayı reality show'lar için mi yarattığını sorgulardan bir bakıma komikti. nerdeyse gülerken düşündürecekti.

.neyse olaylar gelişti de gelişti. nick bir sürü yer aradı tam bulamayacağım diye otururken şimşek çaksın bağlamında laf etti, tabii şimşek çaktı, çocukları nerede sakladıklarını buldu.

.aynı zamanda dedektif arkadaşı da diğer taraftan zenci evlat acılı ana ile soruşturma yürütüyordu. kırmızı mektuplar nasıl gelecek falan derken bir tane teslimatçı şak diye getirdi, hemen onu işkence ile karışık sorguya aldılar. nereden teslimat yapıldığını öğrendiler ve ikisi de mekana geldi.

.birbirlerini tanımadıkları için biraz arbede çıktı, sonra da çocukların yer değiştirildiğini fark ettiler. haliyle bu kadar olay bir işe yaramadı. çocuk mevzusunu çok uzatacak gibiler. zaten meselenin arkasında blue varmış. çocukları kaçırıp varlıklı ailelere noel hediyesi olarak veriyorlarmış. nasıl bir manyaklıksa artık. tüm bu sistemle savaşacak gibiler. blue'nun da ötesinde bir mafya artık. iki manyağa kaldı kurtulmaları.

--- spoiler ---