29 Ocak 2018

dark s01e09:

Everything Is Now

--- spoiler ---

.sezonun bitmesine bir bölüm kala henüz pek bir şey açıklanmadı. zaman makinasının şemasını nükleer santralin kadın müdüresi yaşlandığı vakit saatçiye getirip vermiş, bana bunu yap diye. o ara da saatçi ulrich'in bıraktığı telefonu açmaya çalışıyordu. zamanının ötesinde işler peşinde ve herkes buna mı geliyor?

.öyle çarklı marklı zaman makinası mı olur arkadaş? ilk zaman yalpalaması nükleer santralde meydana gelen patlama yüzünden olmuş, kaçak maçak olmuş, variller ondan mağaraya konmuş. iyi güzel de bunlar 84'de olmuş. nasıl 53'deki kapaklar yapılmış? birileri önden gelip zaman yolculuğu deliğine kapak mı yapmış? 

.aslında kapak yokmuş, ulrich geldiğinde zaman tünelinde kapak vardı ama köpek aynı zamanda koşup tünellerden geçebildi. nasıl oldu acaba? kızın çocukken kaybettiği köpek büyükken mağarada öyle takılırken pat diye karşısına geldi. zaman yolcusu köpek iyi güzel ama kapağı nasıl açtı? olacak iş mi? açıklama yerine hata ediyor gibiler ama tabii hepsinin açıklaması olabilir, zahmet ederlerse...

.gerçeğin yanılsama olduğu, sadece hikayelerin olduğuna dair söylemler güzeldi. nükleer santralin eski sahibi, kendisi helge'nin babası olabilir.

.ulrich çocuğun başını taşla ezdi ama ölmedi, ölmediğini biliyorduk ama adamın durumu çok acayip. sabaha kadar sığınağın kapağının dibinde bekledi, sonra yürüyüp giderken polise yakalandı. tam kendi zamanına dönecekti ama yaşlı polis gençlik halinde pat diye yakaladı.

.ulrich'e karşı bir insan, hem geçmişte çektirmiş, hem gençliğinde çektirmiş. tabii adamın çocuğa kastetmesinin manası yok. zaman yolculuğu ile kafayı yemiş bir polis, olacak iş değil. karısı da aldatıyor diye psikopat kadına koştu gitti. yine yalanlar dolanlar. kadın nükleer santralin 2019'daki müdüründen çocukken gizlediği rus pasaportu ve silahını kullanarak ulrich'i ortadan kaldırmasını istemiş. daha neler neler, nasıl bir kötü kadınmış bu insan hayret ediyor.

.jonas desen ortalarda yok, büyük halası mı ne oluyor. takıldığı kızın akrabası olduğunu öğrendi ve dünyası karardı, bir bakıma komik yani.

.bölüm sonunda sakallı gelecek yolcusu kamyonlara konmuş atıkları buldu. neye varacak onu anlamadım. travesti ile alakası olabilir mi? bir sürü soru üretiyorlar da bakalım bir bölümde ne kadarını açıklamaya tenezzül edecekler.

--- spoiler ---