2 Ocak 2018

black mirror s04e03:

Crocodile

--- spoiler ---

.hikayesi iyice mesaj kaygılı acayip hikayeler dizisine benzedi. bazı bölümler mesajın dozunu artırıp hikayeyi mahvediyorlardı, aynen onun gibi oldu. akıl sır ermiyor, böyle bir mantık olmaz ki? ne alaka yani?

.üstelik sonunda da hiç olmayacak bir şaşırtmaca ile bitiriyorlar. tam acayip hikayeler oldu yav bu, hep mi böyleydi? kim kimden kopya çekmiş bilmiyorum.

.ilkin parti ile başlıyorlar. bir çift var, güzelce eğleniyor, alkollü şekilde araba kullanıyor. derken dağın başında bir dağ bisikletçisini güzelce ezip öldürüyorlar. adam hapse gidemem diyor, kadını ikna ediyor. ölüyü paketleyip göle atıyorlar ve yanlarına kar kalıyor.

.yıllar geçiyor, adam ile kadın ayrılıyor. kadın başarılı bir mimar oluyor. adam olayın üstesinden gelememiş. hala ölen kişiyi bekleyen bir kadın olduğunu falan öğrenmiş. ona mektup yazmaya karar verdim diyerek, mevzuyu kadına anlatmak için bir otel odasına buluşuyor.

.kadın olmaz etmez derken adamı öldürüveriyor. lan bir kadın adamı öyle şak diye öldürrü mü? öldürebilir mi? yere düşürüyor kafayı çarpıyor sersemliyor, sonra da boğuyor ölüyor. yuh artık daha neler.

.bölümdeki en iyi fikir gezici pizza arabalarıydı. otomatik, robotik bir şey. bu araç müzisyenin tekini eziyor. mevzuyu da adamı öldüren kadın yukardan görüyor. sigorta şirketi de bunu araştırıyor. iki hikayeyi böyle uzun şekilde bağlıyorlar.

.anıları gösteren çakma bir alet tasarlamışlar, koku ve seslerle anıları tetikleyip mevzuyu aydınlatmaya çalışyorlar. müzisyen yüklü miktarda sigorta istiyor diye, başı yarı kapalı ingiliz müslüman sigortacı kadını konuyla ilgileniyor.

.ilk adamın rast geldiği sokaktaki diğer kadının anıları, oradan apartmanın üstünde flash patlatan gay dişçiye, oradan da bizim esas katil kadına geliyor. kadın anı gösterici cihaza bağlanmamaya diretebilirdi, uğraştırabilirdi. mevzu başka olabilirdi. kendini zorlayarak anılarını değiştireceğini mi düşündü? çok saçmaydı bu mesela.

.neyse alete bağlandığı vakit, son kısımda işlediği cinayetleri ve ilk kazayı falan hepsini gösteriyor. iki ölü gördüğü vakit bizim müslüman kadın da panikliyor. paniklemese bir şey olmayacak yani ama işte allahın hikmeti bu.

.kadın durumu fark edip, kafasını ezerek öldürüyor. müslüman kadın son kelime-i şahadet getirmiyor da, sanırım senden geldik sana döneriz tarzında bir ayeti söylüyor. o da iyidi yani.

.tabii kadını öldürmeden önce buraya geldiğini başka bilen var mı muhabbeti oluyordu. can alıcı kısmı bu yapmışlar. kadının kocası olduğunu anılarından öğreniyor. kocasını çekiçle güzelce öldürüyor. daha da vurucu olsun diye bebekleri görüyor kadını. bu sefer bebeği öldürecek mi diye başında tutarlarken, şak diye sahne değişiyor. tabii ki de öldürmüş. manyaklığın böylesi. normal bir insan suçu örtmek için bu kadar öldürür mü? abartıyorlar da abartıyorlar. neyse hadi bebeği öldürdü diyelim, bebek körmüş diye de iyice coşuyorlar. yani kadını falan görmemiş, boş yere öldürmüş.

.iyi güzel derken ortamdaki hamster'dan anı çekiyorlar. alet ondan da anı izletebiliyormuş. anında kadını yakalıyorlar ve film bitiyor. şimdi bu anı aleti tüm dünyaya damgasını vurmuş olmalı, kadının hamsterdan anı çekebileceklerini de bilmesi gerek. ortamı kontrol etmeden bebeği öldürerek çıkıp gitmesi de çok saçma, öyle uydurmuşlar işte. siz siz olun suçunuzu bu kadar manyak gibi örtmeyin, kusmuklu bir seri katil olursunuz demişler. mesajı bol kaçırmışlar.

--- spoiler ---