1 Ocak 2018

black mirror s04e02:

Arkangel

--- spoiler ---

.ilk bölümden sonra biraz cılız kaldı. biraz abartalım demişler. telaşlı bir anne kızına çip taktırıyor. her türlü gözlemliyor. geri çıkartılması falan da yok. avrupada yasaklandı diyorlar ama mevcut çalışana kimse karışmıyor. kız büyüdüğü halde buna bir çözüm bulmuyor. bir gün eve geç gelince anne telaş ediyor açıyor bakıyor ve oho daha neler.

.aslında özetle böyle. başka bir olay yok. adamların ekranları yine çok güzel. ders tahtasını bir ayrı beğendim. büyük para gerekir ama şimdi bile olur aslında.

.izleme fikri fena değil, uyuşturucu meselesi de güzel. en vurucu kısmı aile kontrolü, stres yaratan görüntülerin blurlanması olarak ayarlamışlar. her şeylerden alıkoyarsan bir gün şak diye kötü olur mesajı vermişler.

.bir taraftan iyi güzel de diğer taraftan daha ilk okul denecek yaştaki tipler birbirine tabletinden porno falan izletiyorsa ne günlere kaldık böyle. o da kötü diğeri de kötü arası yok resmen.

.her daim havlayan köpeğe sonunda bir iki mama veriliyor. zamanlar geçen bölümlerde böyle ayrıntılar güzel tabii de biraz geç oldu.

.keş erkek rolünde bloodline'daki arızalı tip, eleman devamlı arızalı tipte. kızın aile kontrol çipi olduğu için küçükken dalga geçiyor, büyüyünce birlikte takılıyorlar. tabii kızın büyüme safhasında kan görememenin verdiği bir parmak delme durumu oluyor. o da biraz abartı. şiddetten kandan uzak kalırsa psikolojisi bozulur demek istemişler gibi. kısmen doğru olabilir ama yine abartı işte.

.büyüyünce de keşi tehdit etmek için anası bulup gidiyor, yüz tanıma motoru diye bir şey yapmışlar. o da yenilikçi bir fikir ama zor tabii. elemana görüntüler elimde diyor, eleman kızdan kendi isteği ile ayrılmış gibi yapıyor ama kız hamileymiş. herhalde onun da uyarısı bildirim olarak geliyor. anne de sabah kahvaltısına düşük yaptıran ilaçtan koyuyor. kız bunu okulda öğreniyor, annesinin durumu anladığını fark ediyor. derken tabletle annesinin kafasını dağıtıyor. arada görüntü filitresi giriyor. ağzını yüzünü ne kadar dağıttığını göremiyor. bu da ders olsun niteliğinde bir olay. sonra da evden ayrılıyor, kamyoncunun tekine atlıyor gidiyor. yuh artık.

--- spoiler ---