8 Aralık 2017

vikings s05e03:

Homeland

--- spoiler ---

.hala çok sıkıcılar. bir bölüm ancak bu kadar uzun sürebilir. zaten aile içi sıkıntı, krallık içi sıkıntı. o ona kazık atar, bu onu aldatır. böyle gidiyorlar.

.bir de ivar'a köle kız geldi, şöyle etraflıca pohpohladı ve özgürlüğüne kavuştu. ivar'ın bu kadar etkilenmesini de anlamadım yani, adam çükü yoksa kafası var işte. kafasını kullansın işini yapsın.

.yine ingiliz salaklarını çekti kale içine, güzelce pusuya düşürdü. geri çekilmek zorunda kaldılar. esas elemanlardan ölen olmadı. esas elemanlar karşılıklı olarak figüranlarını kuşbaşı yaptı, doğra doğra bitmiyor arkadaş.

.ivar'ın kafayı yiyip olaya dalması sonra karşısında koca ordu dururken yerde beni öldüremezsiniz diye gözü dönmüş, kan bürümüş şekilde oturuşu iyidi. koca bölümün tek etkili sahnesiydi herhalde. 

.sonra büyük abi ile anlaşamadılar. eleman anlaşmaya varalım toprak isteyelim dedi. ivar'dan kaçarak kendi başlarına hareket ettiler. ingilizler de bunları madara etti. psikopoz salağı özellikle yaptı. kralın bilgisi dahilindedir diye umuyorum. sanki alfred (ati'nin oğlu) toprak verelim barış olsun tadındaydı. tanrı adamına da bunu önerdi ama adamın olayı başka. mal adam zaten her taraf duman, güya saldırmaya giriyorlar. keklik gibi avlandılar.

.kral harold'un krallığı pek fakirmiş, pek minikmiş. tarihte norveç'in başkentini buraya taşımız olabilir mi diye düşündürdü. astrid salağı da kıyafeti giydi geldi yanına ama altına yatmayı pek sevmedi. adamın burnunu kırıp yolladı, adam da karılardan yana şansım yok dedi. şaka gibiler. lagertha cephesinde hikaye olduğu gibi kaldı.

.az biraz bjorn'ü gösterelim dediler. gemide iki çift laf ediyorlar. ispanyaya savaşçı olarak değil de tüccar olarak girecek gibiler. ne anladım ben öyle viking'den? asimile olacak bunlar, yazık.

.floki kafasına göre takılıyor. ölmeye geldiğini düşünüyor sonra yaşamaya karar veriyor. eli kaynayan sudan mikrop kapıyor gibi ama sonra iyileşiyor. muhtemelen hastalıktan, açlıktan falan kafa gitmiş ortalıklarda tanrılar görüyor. şelaleler tanrılar barındırıyor. nereye varmak istiyor anlaşılamıyor, kendi de anlamıyor.

--- spoiler ---