5 Aralık 2017

the walking dead s08e07:

Time for After

--- spoiler ---

.ızdıraplarına karşı gram empatim kalmadı. negan gelsin dertler bitsin. eugene salağının durumunu da çok abarttılar. bu kadar kilit bir rol vermeleri de saçma oldu. tamam adamın kafası çalışıyor olabilir ama bilim insanı falan değil, bunu açıklamıştı. rahip o ara yoktu galiba, hala sen bilim insanısın anlarsın falan filan diyor.

.yanık yüzlü sarışın eugene'yi devamlı tehdit ediyor. ortalıkta diğerleri ile çalıştığını söylüyor ama ne hikmetse kimse duymuyor. öleceği gelse biri duyar negan'a söylerdi. şimdi eugene'ye sormayacak mı sen bu adamın hain olduğunu biliyordun niye haber etmedin diye?

.bu mal aslan yeleli, karışık konuşmalı adam ne yapmaya çalışıyor? her türlü negan kazanacak diye onların cepheye yatırım yapıyor. rick nasıl olsa bunu öldürmez, kazansa da hayatta kalır diye düşünüyor herhalde ama çok malca yani. insan hayret ediyor. negan elini uzatıyor, öpmeye kalkıyor. komikti o kısım. diyor ki alışık değilsin tabii, tokalaşacaktım.

.diğer tarafta işte rick mal hurdacılarla takılıyor. adamı kapatıyorlar, fotoğrafını çekiyorlar. heykelini falan yapacaklarmış da şuymuş buymuş. sonra öldürmeye ya da bir çeşit ritüele çıkartıyorlar. önceki donlu adamın zombisini kullanarak bunları yeniyor, sonra anlaşma koparıyor. bir sürü de zaman gidiyor.

.hepsi birlikte gelip sığınağa bakıyorlar zombiler falan gitmiş. mal eugene nasıl olduysa becermiş. maket uçakla ses yayını yapacaktı aslında, o da güzel fikirdi ama o uçağın dengeli uçması dahil hepsi fazla abartıydı. neyse ki öyle bir mallık yapmadılar ama nasıl kurtuldular?

.o kısmı da ekibin plana uymayan üyelerinden. lezbiyen ve drayl acilen bir şeyler yapma niyetinde. neymiş o efendim? kamyonla yapıyı yıkmalar, içeri zombi daldırmalar. bak belki bütün zombiler içeri girmiştir o da olabilir ama keskin nişancılar niye öldü ki?

.kendi çaplarında gerginlik yarattılar işte, gereksiz oldu. kamyonla dalma planı da güzel değildi. içerde kimin öleceği de belli değil. zaten ilk planda başlarken yaptıkları salakçaydı. o kadar silah üstünlüğün varsa tutup bunu ses çıkarmak için mi kullanırsın? adam öldürseydiniz bari.

.morgan salağı da destek oldu ama hepsinin başına ne geldiğini sonraki bölümde görürüz artk, bu nasıl iç sıkıcı bir sezon anlatamam. yapacağınız savaşa sokayım.

--- spoiler ---