19 Aralık 2017

the exorcist s02e10:

Unworthy

--- spoiler ---

.sezonu başladıkları şekilde güzel bitirdiler. çok aşırı bir çarpıcılık gözlemlemedim ama beklentimi karşıladılar. güzel şeyler oldu. bir kere esas adamı kurtaramadılar, kendini feda ederek öldü.

.tomas da kendini feda etmişti aslında, büyük plan da buydu ama fare karısı söylemedi. haberi yok muydu? birileri konuşuyordu bunu ortamda bu da vardı. tomas yerine zenci rahibi aldılar, adam komadayken altından içine şeytan kaçırttılar.

.yani büyük resimde şeytanlar yeniyor, marcus adam öldürdüm diye tomas'ı bırakıp gidiyor sonra limanın tekinde göklerden gelen bir ses ile irkiliyor. tomas diyor, başı dertte herhalde. esas olayların aksiyonunu sonraki sezona taşıdılar.

.tabii her sezonda bir şeytan çıkarma olayı bulup onu sonlandırıyorlar ve esas hikayeyi de böyle gıdım gıdım ilerletiyorlarsa o pek hoş değil. geçen sezon papa için şeytanlı birini öldürdüydü, şimdi onun muhabbeti yapıldı ama fazlası değil. adamlar kiliseye sızmaya çalışıyor, hepsi iyi güzel de şeytan çıkarıcıların en tepesindeki ismin içine kaçıyorlar. tabii sağ kalan en tepesi olduydu artık.

.yani genel hikayede pek bir yere gitmiyorlar, iyiler pek bir şey beceremiyor. tomas'ın yeteneklerini kullanacaklarını söylüyorlar ama adam kendini kurban etmekten öteye pek bir şey beceremiyor. bunlar biraz insanı üzüyor.

.diğer taraftan dramları hoştu, andy kendini feda etti. çocuklara uzunca bir mesaj gönderdi. hepsine tek tek göndermiş, tomas da nasıl aklında tuttuysa artık. aynı zamanda şeytanlı ev diyarına girip şeytanla yüzleştiler, sahneleri gayet güzel yapmışlar, izlerken zaman su gibi aktı geçti, sağolsunlar var olsunlar.

.en son geriye şişko oğlan kalmıştı, onu da hastaneden çıkardılar. birisi evlat edindi diye oğlanı kandırıp sürpriz diye tüm aileyi toplamış. rose andy'den sonra pek iyi insan olmuş. kendisi elini taşın altına sokmuş, eh yani başkası da yapamazdı zaten. tüm çocuklar ve kocaman ev.

.marcus gemilerdeki yarisine gidecek sandımdı ya neyse onu çok abartmadılar. adam gay, hala adam öldürdüm büyük günah işledim diyor. bu kilise gayliğe yeşil ışık yakmış da haberimiz mi yok?

--- spoiler ---