10 Aralık 2017

supernatural s13e09:

The Bad Place

--- spoiler ---

.diyarlar arası karman çormanlıktalar. jack iyi olduğunu göstermek için bizim oğlanların anasını bulmaya gitmiş. kendini adamış bu işe, bir sürü araştırma da yapmış. rüya yürüyücü ile bu işi yapabileceğini fark etmiş. oğlan boyutlar arası kapı açıyor ama görmesi gerek, nasıl bir şeyse artık.

.neyse işte bölümün başlangıcında ressam bir tip gösteriyorlar, jack bundan resim alacakmış gibi yapıp yardım istiyor. analarının olduğu diyarı gösteriyor ama çok gösteremiyor, gücü yetmiyor. derken adam bağırıyor. sonraki sahnede gözler yanmış şekilde gösteriyorlar.

.meğer arkadan melekler gelip jack için elemana işkence yapıp öldürmüşler. bizim jack oğlanı daha kötü tarafa geçmemiş. lucifer benim için bir şey ifade etmiyor diyor. duysa bunu çok üzülür de şimdi zindanlarda çürüyor. castiel'i de öyle çıkardılar ya hiç olmadı.

.derken daha güçlü bir kıza geçiyorlar, bağımlılar toplantısından kızı alıyor. tam o sırada sam ile dean varıyor. hikaye o zaman anlaşılıyor. annelerini onlara gösteriyor. dean yine iyi ile kötü ayrımını kaybediyor. derken işte olaylar olaylar.

.melekler nesilleri tükenecek diye bunu takip edip avlama çalışıyor ama bir sürü melek bu uğurda ölüyor, nasıl çoğalamıyorlarsa artık, ulan zaten ölümsüzsünüz, niye tükensin ki? nedir yani bu manyaklık? oturun oturduğunuz yerde değil mi? saçma işte.

.neyse işte bunlar dean'in silah zoru ile kızı bindirip götürecekken meleklerin yollarını kesmesi yüzünden sapa bir yerde virane bir gemiye geçiyorlar. mühürlerle korunma falan filan şeklinde işler uzuyor. bu arada kız hadi sizi başka diyarlara götüreyim madem diyor. kaçmak için tek yol bu.

.en azından öyle görüyorlar, tamam diyorlar. kızın kabuslarındaki yer ile analarının olduğu yer arasında gidip gelirken bağır çağır patlama yaşanıyor. melekler tuzla buz oluyor. jack olması gereken yerde, oğlanlar olmaması gereken dev yaratıkların olduğu yerde. kız da normal dünyada bir yerlerde herhalde, öyle bitiyor.

.noel arası veriyorlar, böyle de bir atraksiyon yapalım demişler. diğer tarafta maykıl gelip bunları yandan kaykıldıracak idi, jack de tam boyut açıcı olarak isveç çakısı gibi imadada yetişti. bu sezon da dünyaları yok etmeye neden olacaklar hamdolsun.

--- spoiler ---