23 Aralık 2017

Happy! s01e01:

Saint Nick

torrent sitesinden denk geldi, indirdim izledim pek beğendim. absürt komedili, vurdulu kırdılı hoş bir dizi olmuş. tabii ilk bölüm itibariyle böyle. biraz abartmış olabilirler. her bölüm bu kadar aksiyon olacak mıdır? onu bilemem ama tipler iyi olmuş. müzikler, açılı çekimler falan da çok tatlıydı. girişteki kafa patlatmalı sahneyi çok beğenmedim ama gerisi gayet iyidi. fantastik hikayesi numaradan olur gibi geliyor bana. eski dedektif, yeni tetikçi hikayesini daha çok abartırlar diye tahmin ediyorum. sonuçta çok fark etmeyecek, adamlar normal dizinin ortasında morumsu bir eşek animasyonu basabiliyorsa, yenilikçi bir fikirdir bu hehe, yani ne bileyim işte bunu yedirmişler mevzuya. çok saçma da görünebilirdi halbuki.

--- spoiler ---

.hayatından memnun olmayan ve ölemeyen dedektif abimiz var. adı nick sax. aynı tipte nerde gördüm diye baktım da sin city'de de benzer bir rolü vardı. orada herkes tetikçiydi ya neyse işte. şimdi kendi çapında komikli, iri kıyım, vurduğunu indiren bir abimiz.

.bunun tetikçilik işleri ile başlıyor. bir tane mafya var, mafya ile bağlı kirli polis kadın var. bunlar esas karakter olacak herhalde. aralarındaki ilişkiyi pek anlayamadık. mafya babası sanki gerçek babası gibi. belki tanıdığı gibi. kadın kirli polis gibi ama tam değil gibi. nick'e yardım ediyor gibi ama diğer taraftan da mafyaya çalışıyor gibi.

.olaylar başlıyor bir tane anne ve küçük kızı gösterinin ortasına ilerliyor. dönemin çocuk tv yıldızı gibi bir şey herhalde. herkesler delirirken bu kız annesini bırakıp sahneye doğru ilerliyor. noel baba kılığında bir çocuk kaçırıcının kurbanı oluyor. o ara happy'nin sesini duyuyoruz ama kendisini göremiyoruz.

.kızı kutuya koyduğu vakit happy ortamdan kaçıyor, yardım istemeye gidiyor. neden bu kendini kaybetmiş tetikçiye geldi diye düşünürken, nick'in kaçırılan kızın babası olduğunu öğreniyoruz. tam o vakit de bunlar zar zor buldukları arabayla kaçarken büyük bir kaza yapıyorlar. zaten araba içinde giderken açılacak mevzu değil ama dur durak bilmiyor işte. orada da bitiyor bölüm.

.işkenceci tip ile yaptığı muhabbetlere falan güldüm, çok acayipti. nasıl kurtuldu öyle anlamadım. herkesleri yamulttuktan sonra kanlar içinde adamı yerde görünceki tepkisi de komikti. ilk komiklikleri biraz zorlama ama aksiyon içindeki komiklikleri iyidi.

.happy'nin olayı nedir onu da anlamıyoruz. kızın hayali arkadaşı ama adam nasıl görüyor? öleceği sırada ambülansta elli tane ilaçla mı görüyor yoksa happy'nin elinde mi bu? dışardaki adamları görebildi diye kendi zihninin ürünü olmadığını anladı sayılır. fantastik hikayesi nereye gider böyle bakalım.

.tabii bir de dünyayı şeytanlar yönetiyor, bilmem ne şifresi ve bunun mafya babası ile ilgisi gibi bir mevzu da var. bunu ilerletirler ama tutup da şeytan gösterirlerse pek olmaz gibi. abimizin tetikleyeceği olaylar yaratacaklarını tahmin etmek kolay, gerisini izleyeceğiz.

--- spoiler ---