25 Aralık 2017

feud s01e07:

Abandoned!

--- spoiler ---

.bu diziye nasıl bulaştım lan ben diyorum. neyse ki bir bölüm kalmış. bu sezondan sonra pek izlemem gibi geliyor. bir kere iki çemkiren karı var, insanda kafa göz kalmıyor. diziyi bunun üzerine kurmuşlar eyvallah ama hiç mi mantıklı biri yok? hiç mi biri yol göstermemiş. yapmayın etmeyin dememiş?

.dizideki sahnelere göre demiş, hatta son sahnelerde joan'ın saydığı bir adam gelip yapma etme diyor ama dinletemiyor. eh şaşırmadık ama çok bunaltıcı. kadın neden filmin iptal edilmesini istiyor? böyle hasetlik oluyor mu? cidden bunu yapmış mı?

.kendini batırma pahasına bunu yapıyor, sonuçlarının da farkında. sonunda bette'nin kardeşi geliyor rolü kabul ediyor film çekiliyor ve joan kendi mallığı ile kalıyor. hasta rolünden sonra gerçekten hasta olacağına şüphem yok.

.doktorla oynaşma sahnesi de çok üzücüydü. sen kimsin lan? niye herkesle oynaşıyorsun? ne bekledin ki bundan? güzelliğini kullanmaktan dem vuruyor, sadece güzel olduğunu gördüklerini söylüyor. sonra gidip yaptığı işe bak şaka gibi.

.bette salağıda bilerek işleri yokuşa sürüyor. ona da çok çirkinsin demişler. güzelleri kıskanıyor. o dönemde en güzel joan, birbirlerine böyle dertleşiyorlar. biri güzellik yetmedi diyor, diğeri yetenek yetmedi diyor. ulan mekanizmanız bozuk işte hiçbir şey ile yetinemiyorsunuz, birbirinizi yemeğe gelmişsiniz. olay bu yani.

.yönetmen de malın teki, niye yapımcı yapıyor kadını anlamadım. niye onla oynaşıyorlar orası da belirsiz. gerçekten iyi film mi yapmak istiyorlar? o da çok saçma.

.bir kere senaryoda bir şey yapacaksan baştan yaparsın. kadın geliyor rolünü yapıyor. yönetmenin yanında fısır da fısır konuşuyor. beni bile gerdi bu salakça tutum. madem fazla sahne diyorsun, baştan söyle. baştan söyledikleri yüzünden hastaneye gittiler ama yine de olsun. hastaneden dönüp geliyor, yine aynı şey. hepsi mal. dert sahibi eder insanı.

--- spoiler ---