13 Aralık 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e09:

Trouble Is Bad

--- spoiler ---

.olay çözüldü ama oğlanı alıp gelmek uzun sürecek gibi. bir de başımıza kötü kraliçe çıktı. bildiğin once upon a time'a bağladılar farkında değiller. ken niye kara kanatta mevki kabul etti? bu elemanın işi gücü yok muydu?

.bart ile karşılaşmalarını bekliyorduk da kadın kabul etmedi. pembe saçlıyla devam etmeyi seçti. ha kara kanata gitmek istemedi orasını anladım ama ken niye karıyı çağırdı? bir şey demek istiyordu diyemedi. içerden çökertmeye falan mı çalışıyor? derdi ne anlamadım.

.her şey iyi güzel olacak derken tüm masal kahramanlarını öldürdüler, diyarda adam kalmayacak. bart'ın gözünün önünde gerçekleşen bu olaydan sonra elinde ağaç testeresi ile askerlere daldı. ne güzel de adam öldürmüyordu artık. kimse önünde duramayacak, masal diyarını kana bulayacak.

.farah gerçek dünyada mace ile karşılaştı. şaka gibi bir karşılaşmaydı ama kurşunun teki asasına denk geldi, sonra da bombaları patlattılar. adam ölmediyse bile asayı düşürdü. herkes yerde kaldı. ne olacaksa çok uzun sürüyor olması.

.esas olay dirk'ü oğlanı alıp gelmesi için kara kanat tesislerine göndermekti. amana ve todd birlikte portalı açık tutarken çete de kötü kraliçeyi oyalayacak. mevzu bu yani ama dirk iki saat atlamayı bekliyor, arada panikliyor. işler resmen ağır aksak ilerledi. neyse ki eğlenceliler.

.priest dedikleri tipin suratını ikiye yardılar. bart'ın karşısında durmaması ve muhabbeti güzeldi aslında ama garip işte olaylar karıştı. makaslı pembe saçlı da hakkaten işe yaradı yani.

.bir de mona diye bir tip çıkardılar. her şeye dönüşebiliyormuş. salak eleman elinde tuttuğu silahın kendi silahı olmadığını bile bilmiyor. karşısındaki muhabbetler falan da çok tatlıydı. dirk ile karşı karşıya gelip oğlanı kurtaracaklardır diye tahmin ediyorum.

--- spoiler ---