3 Aralık 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e01:

Orientation: Part 1

--- spoiler ---

.yine bir sezona süper başladılar ama sonunu getiremiyorlar. yani geçen sezon aslında diğerlerine göre daha iyiceydi sanki. sonlara doğru yirmi bölümü geçince biraz canları sıkılıyor olabilir. şimdi gelecek dünyasına gelmişler, bölüm başından sonuna kadar zaten tarihi sorun lan diye haykırttılar ama sonunda durum anlaşıldı. dünya yok olmuş, şükür.

.dünyanın kalıntıları etrafında kree'ler ile büyükçe bir uzay istasyonundalar. bir an önce de bunları lokantadan paketleyip getirmişlerdi. oradan devam ettirdiler. değişik bir monolit ile zamanda ileriye atmışlar. hepsi çok güzel de gelecekten geçmişi nasıl kurtaracaklar lan?

.üstelik neden bunları bilgilendirmeden yolladılar? madem dünyayı kurtarmak için gönderildiler, böyle bir şey gerekirdi. belki bu kehanet gibi olan mevzu sallamadır, sadece  ceza olarak dünyanın sonuna yollanmışlardır. artık orasını öğreneceğiz.

.uzay gemisine geçiş, coulson'un yavaş çekimi ile oldu. pencereyi patlatmışlar, hava akımından kaçmadan anlıyor meseleyi, sonra içlerinden biri bizim ekibi tanıyor. siz tarihsiniz falan deyince anlamaları lazım ama bir türlü anlamıyorlar. derin uzayda olduklarını düşünüyorlar. kree'lerin dünyaya saldırma planları olduğu, istasyonun da toplanma mekanı olduğunu düşünüyorlar ama işte iş başka.

.may de bir başka yerde ortaya çıkıyor. deke denen yeni elemanla karşılaşıyor. metrik denen şeyi öğreniyoruz. adamla güzelce kavga ettikten sonra nedense buna yardım ediyor. normal ticaret insanıymış, istasyonda doğmuş. bundan sonra zaten nerden değil, hangi zamandansınız meselesi geliyor.

.bunlar mevzuyu anlarken, yoyo ve mack işkence görüyor. neyse ki kurtarıyorlar. bilgisayar sistemlerine giriyorlar. fitz'den kartpostal imiş. hepsinin geçmişte kaldığını hepsi birlikte anlıyor. işte iyi güzel ama gelecekte olmalarının manası ne onu anlatmaları lazım.

.genel olarak espiriler falan da çok iyidi. mack'in yakarışı, bir arada hareket etmeleri. böcek yaratıklarından korkmaları, aksiyonu şusu busu iyidi yani.

.tabii her sezona sanki yeni diziymiş gibi başlayıp sonra bağlıyorlar. geçen sezondan kalan bir sürü mesele vardı. rus vardı, hayalet sürücü olayı vardı. aida ve fitz meselesini bile tam hatırlamıyorsak zaten güzelce hatırlatmaları gerekirdi ama mühim değil.

--- spoiler ---