4 Kasım 2017

the exorcist s02e03:

Unclean

--- spoiler ---

.şeytan çıkarmasız bir bölüm, güzel ters köşe. bir tane manyak anne varmış. ne akla hizmet ise kızına şeytan kaçtığına hükmetmiş. götürmüş doktorlara basmış ilaçları. sağlıklı kızı deli etmiş. o yeşil kusmuk neydi öyle? ilaç yan etkisi falandır herhalde.

.tomas hemen atladı, şeytandır bu dedi. şeytan çıkarma yapacaktı ki neyse ki marcus var, tecrübeli abimiz mevzuya daha şüpheci yaklaştı. bizim yetim veletlerin sosyal işlerden sorumlu karısı da çıktı geldi. iki hikayeyi böyle birleştireceklerini anladık, o da iyi oldu.

.kadın hastane mevzusunu söyledi, marcus ilaçları buldu. tomas ayine başlamadan daldılar ortalığa. annesi cıngar çıkardı. çekiçle bıçakla daldı. tomas'ın kafasını yardı. marcus da veledin aklını korumak için yırttı kendini, derken polis falan geldi. olay halloldu.

.çocukların mekanda işler iyice karıştı. eve kuşlar saldırdı. tam korku filmi efektiydi. başındaki adamın karısı intihar etmiş. aynı gölmüş. ulan uzağa gidemediniz mi? aynı çocuklar yine varmış. bir çift olarak yetimlere üvey annelik babalık yapıyorlarmış herhalde. durum karışık.

.dini bütün zenci velet, göle gidip incil okuyunca kuşlar geldi. onunla bir ilgisi var mıdır bilemiyorum ama olaylar güzel karışacak gibi. bizim pederler de buraya kesin gelir. ha bu kadar niye ısrar ediyorlar. evin ne özelliği vardır? çocuklar hepsi mi manyak olur. onu bilemiyorum.

.vatikan mıydı? kardinallerin toplantısı pek komik oldu. bir tane yeni karakter geldi. çılgın bir kadın, isanın etini temsil eden komünyon olayı ile bademli kurabiye ile bütün şeytanlara savaş açtı. o kadar büyükler güya, adamların içine sızmış. kül ayini yaptılar, yeni bir şeytan getirdiler. hepsi toptan kan kustu, sonra da güzelce yaktı hepsini ve bitti gitti.

.zenci elemanla görüşmeye gitti. bilgi kaynağı nerden falan derken, bunlar şeytan çıkarıcıları alıp içine şeytan gömüyorlarmış. zindanın tekinde kadının tekini tutuyorlarmış. ona götürdüler, gözü dönük bir şekilde de bölümü bitirdiler.

--- spoiler ---