18 Kasım 2017

supernatural s13e06:

Tombstone

--- spoiler ---

.bu sezondaki sezon sonuna doğru son güzel bölümdü herhalde. castiel geldi, dört kişi olaya atıldı ama şak diye ortaklık bozuldu. jack'e durduk yere adam öldürdüler, oğlan bundan çok etkilendi ve kaçtı gitti. bu neydi şimdi?

.bir kere zaten oğlan saha için hazırlıklı değildi, çok hızlı başlattılar. diyelim başlattılar. castiel ne bok yiyor peki? engel olabilirdi. tutabilirdi, tutamadı diyelim sonucu düzeltebilirdi. adam şak diye ölüyor gibi gösterdiler ama bir şeyler yapabilirlerdi.

.salak saçma bir şekil değiştiren zombi meselesi yaptılar. aslında komiklik olsun diye yapmışlar o yüzden olay komikliydi. teksas mıdır? yöresel bir yer. yöresel kıyafetler. silahşörler, şapkalar çizmeler derken dean pek bir eğlendi.

.zombi şekil değiştiren tip de ünlü bir silahşörmüş. yaşayanlardan mı? uydurma mı bilmiyorum ama onun tipine girmiş bir esas kötü. kızılderili bir polis abimiz, hepsi birlikte olaya girişti ve en son adamı öldürdüler bitti.

.tabii bir yerden sonra esas olay bu olmadı. jack banka soygunu meselesinde fazla hızlı davrandı, ben hallederim diye öne atıldı. kurşunlardan zaten zarar görmüyor. derken gücünü kullandı ama güvenlik görevlisini öldürdü ve kafayı yedi.

.dediğim gibi böyle bir kırılma yaşatmalarına gerek yoktu. hem dört kişi, jack'in de katkıları ile pek güzel olaylar çözebilirlerdi, onun yerine genel bir sıkıntı yaşatalım istiyorlar. bir kere bu eleman kötü olacaksa, bu yüzden olursa çok büyük ayıp ederler. castiel falan çok etkisiz kaldı. onu da hiç yakıştıramadım.

.hiçlikten uyanış meselesine de biraz değindiler. sonra jack ile yarım kalmış babalık meseleleri, güven meseleleri aslında kendi çapında ikisi de baba oğul gibiydi. pek tatlı olabilirdi ama onun yerine işte karın ağrısı bir kötülük olayı çıkaracaklar. 

.crowley nerelerde peki? gerçekten ölmüş mü? onu geri getirecek yok mu? unutmasalar iyidi ama dur bakalım nereye gidecek mevzu.

--- spoiler ---