12 Kasım 2017

supernatural s13e05:

Advanced Thanatology

--- spoiler ---

.durduk yere dean'i öldürüp azrail ile konuşturdular. hiç olmuyor yani. hadi oluyor desen de olmuyor. bir kere daha fazla ölürsen ölü kalacaksın demişlerdi. onu unutup şak diye öldürdüler, bu sefer azrail olunca bakış açım genişlerdi, siz dünya için önemlisiniz o yüzden al seni diriltiyorum diyor. olmuyor da olmuyor. ha öleceğini düşünmedik ama eskiden olur gibiydi.

.şimdi dean yine tükenmişlik yapıyor. sam ona iyi davranmaya çalışıyor. bir de olay kaktıryıorlar. veletlerin hayaletli eve girişi falan filan. derken jack evde kalsın ek büyü yaparız tutarız falan diyorlar. ne lan bu? şakaydı sanki.

.normalden tek farkı bölümdeki figüran zavallıları da dahil kimseyi kurtaramamış olmaları. veletler ölüyor, ruhlarını ancak kurtarıyorlar da o da ne yani iş bile değil.

.salak saçma bir hayalet hikayesi, sonra bunun için ölmeler derken işte azrail muhabbeti. bu kadar ölüm seçeneğin var diyor ama bugün öldüğün yazmıyor diyor. sanki bir olay oluyor. hem diyelim azraillik sistemi varmış, niye şimdi ölmüş. azrail öleli çok zaman geçti. ancak bu kadar zaman sonra bu salak bölüme getirip monte ettiler.

.neyse olay halloldu. sam'e anlatmayacaktı güya ama anlattı. öyle de olaylar bitti gitti derken castiel'i unuttular dediydik. son bir dakikaya da onun geri dönüşünü sığdırdılar. dean pek sevindi. neyse ki sevindi artık normal insan olur herhalde. baya baya malca işler olacak böyle. jack'e düzgün babalık falan yapsa bari.

.bir de azrail hikayesinin en aptalca kısmı, dean'den bilgi istiyormuş. boyutlar arası geçmiş de buna dair bilgi lazımmış. her şeyi bilirmiş ama bunu bilememiş, dean hazretlerine sormuş. ne sordu? ne bilgisi verdi? jack'ten bahsetti o kadar. zaten bilmiyorlar mıydı bunu? baya baya saçmaydı. 

--- spoiler ---