10 Kasım 2017

Stranger Things s02e08:

Chapter Eight: The Mind Flayer

--- spoiler ---

.pek heyecanlı gitmeye devam ediyor. gerginlik son derecesinde. zavallı şişko bob'u öldürdüler. öldürecekler dedim ama o son adıma kadar cebelleştirip son anda öldürmek hiç yakıştı mı? üzdünüz onun bunun çocukları.

.will iyice kendini kaybetmiş. mike durumu fark ettirip elemanı uyuttu. kaçış için çok vakitleri yoktu. binanın içi kan gölüne döndü ama esas karakterlerden sadece biri öldü, ha o kadar olur. yaratıklar kısa sürede herkesi öldürdü ama kalanları zor öldürdü. bir de güvenlik kameralarının olduğu kısma niye girmediler? arkada doktor salağı kaldıydı, o da canlıdır muhtemelen.

.neyse diğer veletler ve ergen aşıklar da aynı yere geldi. tesisin elektrikleri yoktu bunlar dışarda takılırken içerde olaylar oldu. pat diye kaçtılar ama denk geldi işte. arabalar falan filan derken bob geride öldü, bunlar evlerine geçtiler.

.ne olacak bitecek derken oyun kitabından yaratığa benzeyen bir canavarın muhabbetini geliştirdiler, ha bir şey bilmiyorlar. yapacak bir şey yok. yardım istiyorlar gelen giden yok. will'i uyandırıp ona soralım dediler. zaten nerede olacakları belli aslında, en son telefon çalınca yerlerini öğrendi ve iş karıştı.

.öncesinde mors alfabesi ile mesaj göndermeye çalışıyordu. geçidi kapatın diyor, zaten bunca zaman kapatmamaları hata, bir sürü tehlikeli iş. adamlar hala üzerinde deney yapıyor güya.

.neyse işte bunlar tam boku yedik derken el geldi, onu bekliyorduk. tam böyle üzerlerine atlayan yaratığı tutar atar öldürür diyorduk ama bunlar evin içinde korkudan geberirken dışardaki seslerden yaratıkların öldüğünü anladık, tabii öldüren de sevgili el idi. arkadaşları için kardeşini bırakıp geldi.

.mike ile pek sempatik göz göze geldiler. veletlerin aşkları işte. öldü diyorlardı ama ölmediğini artık şerif açıklasın. şerifin aklına el daha önce gelmeliydi. yardımı ondan istemeliydi belki ama hiç bulaşmadılar.

.bir de şu yeni gelen tiplerin anne ve babasını gördük, baba pek sert bir tipmiş. oğlanı itti kaktı. kız kardeşini bulmak için yolladı. o malı da aksiyon içinde görmek lazım.

--- spoiler ---