29 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e05:

Shapes and Colors

--- spoiler ---

.biraz daha az bağırsalar, biraz daha az konuşsalar pek izlenebilir olacak. kırk dakika insanda kafa bırakmıyorlar. bir de masallar diyarı muhabbeti var. böyle diziler zaten var, once upon a time işte, bizim sevgili sakallı abimiz, stargate üstadı bu dizide de masalların yaratıcısı gibi görünüyor. en azından adam elli yıl önce çocukken uydurduğu masalı duvara çizmiş, onların hepsi de gerçek olmuş. en azından ben böyle anladım ama adam daha bir şey ifade edemeden, pembe saçlı gay'i görünce kalp krizi geçirdi. on yaşındaki çocuk niye böyle bir karakter yaratsın da demiyorlar hiç.

.neyse işte hepsi birbiri ile bağlantılı, iyi güzel ama masal diyarı hiç de güzel değil. komik de değil. amanda'yı bu tarafa geçiren, muhtemelen dirk ve diğerlerine de yardım eden ormanın büyücüsü imiş. amanda da çok özel biriymiş, hele bu diyarsa süper güçleri var herhalde. takımı topladı. tam köyü askerler bastıydı. elemanlar geldi, enerjilerini sömürdü ve her şey güzel oldu.

.bunların hikayeyi nasıl bağlayacaklar hala bekliyoruz. oğlan kim? dirk nasıl onu bulacak? masal diyarının ne alakası var? nerden esti yani? esas olay kara kanat mıydı neydi? onların bunları avlaması olmalıydı ama mevzu oraya hiç gelmiyor.

.büyücü abimiz bakıyor duvara böyle olmadı işler diyor. hepsini anlıyor. sonra da savaşı kazanmak için olsa gerek masal diyarına kalaşnikof götürüyor. bunu yakalayan şerifi de kızartıyor herhalde. bu yeni tipi öldürmezler hemen diye umuyorum. tek naif karakter o yani.

.büyücü karı da sopasını kaybetmemek için her şeyi yapmaya hazır. çocuğunu yem olarak kullanıp konsere gitmelerini sağladı, orada da herkesi sakinleştirici büyü yaparken hepsi güzel kafalar yaşadı. birbirlerine sevgiler ifade ettiler. güzel görüntülerdi ama işte gereksiz bir yandan.

.bütüncül katilimiz ve pembe saçlı gay'in muhabbeti ayrıca tatlı, herhalde bölümdeki tek tatlı muhabbet bunların. hem kendi çaplarında pek sakinler, ken de gelse hepsi mutlu olsa istiyor insan, ne güzel insan öldürmekten de vazgeçti işte.

--- spoiler ---