27 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e04:

The House Within a House 

--- spoiler ---

.iyiler güzeller de ne bileyim işte çok aşırı. ciddi hikaye için fazla şakalı, şaka için de fazla ciddi. ayarı tam tutturamamışlar. herkes bütüncül uzmanı oldu, bu sefer de dirk ortada kaldı. hikayeleri nasıl birleştirdiklerini çok anlayamadım. fazla hızlı ve fazla bağırtılı geçiyor. yavaş yavaş açıklasınlar artık.

.öte dünyada dirk kurtarıcı olarak aranıyor. dirk'ü hücresinde ziyarete gelen tip diyarlar arası geçiş yaptırıyor. dirk'ü oradan kurtarmıştı. todd'un kız kardeşini de kurtardı ama diğer taraf götürmüş, orada da yakalandı az daha öldürülecekti ki süper güçleri ortaya çıktı.

.dünyalar arası farkta bunların hastalığı özel güç mü yapmış? öyle bir şeyler anladım ben ama tam ne oluyor belli değil. yardımcısı da hastaydı, diğerlerini hallettikleri vakit güzelce beslenip iyileşti. en azından bu tarafta hikaye daha iyi oldu.

.dirk eve gidip kaydırak buldu, yanlışlıkla içine düştü ama başka aleme geçti. pencerelerden kapılardan parazit görüntüsü koymuşlar. kendisi geçmedi ama mekanda canavar vardı. todd koştu gitti kurtarmaya, parazitin içine atladı ve gerçek dünyaya döndü. tabii bu sahnelerin ne anlamı vardı, mevzu neydi onu bulamadık.

.sadece dirk sevdiklerini tehlikeye atmanın bunalımına girdi. baştan beri arkadaşı olsun istiyormuş da todd arkadaşı olmuş, şimdi tüm olaylar onlara tehlikeden başka bir şey vermiyormuş. muhabbet bu yani, hafif bayık.

.büyücü tipler birlikte hareket edip dirk'e saldıracak. esas büyücü yine öte diyardan kehanet yüzünden gelmiş. o tarafların hakimi kendisiymiş herhalde. o diyar hakkında hızlıca söylediklerin hiç birini anlamıyorum. ha bunu kasten yapıyorlar ama komik değil, pembe saçlı gay şovalye nedir abicim?

.holistik katille anlaşması güzeldi ama parmaklıklardan çıkışı, dertleşmeleri ve iyi insan olması. tabii yavrum yazık ken'ini özledi. ken de diğer tarafta şifre kırıp diğer elemana yardım ediyor. özel güçlüleri toplayıp asker yapmaya çalışıyorlarmış. ne gerek varmış ki ona da, neyse ki naif bir insan. esas bunun komutanı bıyıklı ile muhabbetleri tatlı oluyordu ya işte böyle devam edelim demişler.

--- spoiler ---