20 Kasım 2017

american horror story s07e11:

Great Again

--- spoiler ---

.daha kötüsünü beklediğimden o kadar kötü gelmedi ama en son tarikata bağlamaları pek olmadı. ona bağlamasalar yine bir yere kadardı ama olmadı işte. hem kadının geçmişini niye araştırmadılar? devamlı bir siyaset ve kadın hakları vurgusu da baydı bir yerden sonra.

.esas karakter kai'nin durumu çok aşırıyıdı. hapishanede başladı. kimin gammazladığı meselesi vardı. eleman gibi gösterdiler ama ally hepsini öldürüp kendisi yapmış. fbi'yi devreye soktu, diğerlerini devreden çıkarması gerektiği için mi elemanı öldürdü?

.oralarını pek anlamadım ama hapishanede kendine ordu kurma ve koruma meselesiyle başladılar. yine bir kadın gardiyan onla takılmalar, serçe parmaklar havalarda uçuşuyordu.

.derken bizim ally almış başını gitmiş. hayatına devam ettirmiş. kai bir gün bunu arayıp ağır tehditler eder, bu da senatör olmaya karar verir. herhalde bu şekilde güçsüz kalırsa başına bir şey geleceğinden endişe eder.

.derken kai hapishaneden kaçar, münazarasını basar. kadınlar liderlik etmemeli, sandviç hazırlamalı şeklindeki görüşünü yüzüne haykırdıktan sonra silahı sıkar ama patlamaz, meğer bizim kadın gardiyan ile daha önceden görüşmüş. kadını ikna etmiş. zaten kadın da çok beğenmiyormuş. bu ilahi hükümdar meselesi zaten komik olmaya başlamıştı. insanlar kendilerini kurbanlık kuzu gibi atıyorlar önlerine falan, mümkün kü lan bu kadarı?

.her neyse işte sonunda kai'yi kafasından bizim zenci gazeteci vurur ve her şey biter. ally de şu kadınların oluşturduğu tarikata katılır. senatör olur ve kadınların devrimi için çalışmaları sürdürür.

.kai'yi bu şekilde devam ettirseler, ölmese de olabilirmiş. ha sonunda kadın devrimine bağlamaları da pek olmadı. diğer taraftan da düşündüren kısmı var, artık abartalım ses getirsin demişler. pek bir şey diyemedim.

--- spoiler ---