16 Ekim 2017

the whispers s01e05:

What Lies Beneath

--- spoiler ---

.gizemin boku çıkacak gibi geldi. çöldeki yapının altından bir şeyler çıktı. bizim sean buldular dedi. madem biliyorsun neden söylemiyorsun? yoksa iyi adamlardan değil mi? bir öyle bir böyle olmaz.

.üstelik adam ilkin hiç laf anlamaz, kafayı yemiş bir tip gibiydi. şimdi elleri kelepçelenince uslu uslu oturdu. nerdeyse duygusala bağladı. pek olmadı yani böylesi. belki daha deli gibi konuşsa olabilirdi. doktoru peşinden sürükleyip birden böyle olmasının pek manası yok, görev bilinciyse yakalandı diye iyice delirmesi lazım. bırakın beni bir şeyler oluyor diye kıçını yırtması lazım.

.claire çocukları bulduktan sonra nasıl wes'e pat diye döndü onu anlamadım. çocukta patlayıcı gibi bir şey vardı. yanardağ çalışmasından wes ile ilgili bir hadise olduğunu anladı. hedef o dedi. o sırada da çölde yanar dönerli bir taşı havaya kaldırıyorlardı. elektrikler kesildi, taş parladı ve karşısında wes kala kaldı. bölüm böylece bitti. ne bileyim yapmayın böyle kardeşim.

.veletler meselesinin dozunu azalttılar gibi. nükleer tesis başındaki adamın kızı esas velet oyuncusu gibiydi. onun hikayeyi bitirdiler. şimdi sağır oğlan vardı, o esas karakter olarak devam edecek. 

.hepsinin bir karın ağrısı olacak gibi. şimdi minx denen kız ve annesi korku filmi gibi. kız kaçıyor, anne bulmaya çalışıyor. salak salak işler oluyor. sonra evde yine gerilim. sonra telefon geliyor, kocan tehlikede diyor aldattığı kadın. silahını falan alıyor eline. nedir ki bu? hem niye evden ayrılmak istemedi? adam bırakıp gitti işte. sen de güvenli bir yere gitseydin ya? çok saçma oldu o hadise.

.nükleer enerjiyi ne yaptığı konusunda bir şey demiyorlar. bomba mı yapacakmış? kullanacak mıymış? silah mantığı ile bakıyorlar ama drill'in olayı daha büyük olmalı. muhtemelen de bu olay açıklanmadan dizi bitecek. yazık olacak.

--- spoiler ---