31 Ekim 2017

Stranger Things s02e04:

Chapter Four: Will the Wise

--- spoiler ---

.bir hayli hızlı akıyor, adamların hakkını vermek lazım. pek tatlı bir akış yaratmışlar. will olay sonrası kendinde ama tam kendinde değil gibi. kısmi bir ele geçirilme söz konusu. böyle şak diye şeytani yapmamaları da güzel olmuş.

.vücut sıcaklığını düşük tutmak istiyor, zaten ateşi de çok düşük çıktı. şimdinin anılarını görmeye başlamış. tüneller görüyor gibiydi. yer altında yerleri görüyormuş. tüm olayı görüyormuş meğer. şerif kendi imkanları ile yapıyı buldu, bunu hemen haber etmesi gerekmez miydi? onun yerine kendisi buldu etti ama çözüm ne ki?

.dustin salağı dart dediği hayvancığı saklaya saklaya büyüttü, sonunda kedisini falan öldürdü. bölümü de öyle bitirdiler. belki iyi olur diye bir ihtimal demiştim ama bildiğin half life yaratığı oldu, en son bu elemanı tehdit etti ekran karardı. mal dustin, onun yüzünden sıkıntı çıktı.

.will'in içinden çıkan yaratık buydu. mike yine parçaları tamamlıyor, olaylar hızlı gelişiyor ama iş işten geçmeden bir şeyler yapsalar bari. mazlum çocuk will'in başına ne geliyor ne geldiyse. annesi hala pek dirayetli, çıldırmaya ramak kalmış.

.el'in durumlar vahim, şerifle pek büyük kavga ettiler. sonra şerifin gizli dosyalarını buldu. annesi babasını buldu. kafalar iyice gitti. yarım yamalak aklı vardı iyice gitti. arkadaşlar birbirine yalan söylemezden kötü yerlere gelmese bari. yaratığı bir tek bu avlayabilir, will'i falan buna götüseler hemen iyi ederdi ama öyle birleştirmeyecekler gibi.

.yeni kızcağızı gruba almıyorlar diye trip attı. abisi ortalığı kırıp geçiriyor zaten, hepsini hikayeye dahil edecekler mi bilmiyorum ama mike'ın ablası ve will'in abisi tesise girip ses kaydı almışlar. laboratuvarın canını okuyacaklar.

.esas hikayeyi de pek unuttuk gibi, bilim adamları bazen hata yapar diyor. biz biraz hata yaptık bunlar oldu diyor. ruslar bunu duymasın yoksa bize karşı kullanır diyor. özel çocuklar ve bu  yaratıklar hepsi bunların hatası mıydı? o kısmı çok hatırlayamadım. yaratıklar sanki başka diyardan gibiydi ama belki hepsi birliktedir. nasılsa çok fark etmez, hikaye hoş.

--- spoiler ---