2 Ekim 2017

american horror story s07e04:

11/9

--- spoiler ---

.güzel bölüm yaptılar, uzun zamandır ahs bu kadar güzel bölüm yapmıyordu. bizim sarı oğlanın fikir babası olduğu bir sezon yapmışlar. önceki bölümlerde belediye meclisindeki konuşması aslında bir miktar anlatıyordu ama baştan palyaçolu takım toplama hadisesinden başlattılar.

.tek anlamadığım bu komşu karısını niye öldürmüşler? vaz mı geçiyordu? neydi ki? bir şekilde onu takımdan çıkarmışlar. dünya artık küçüldü diyor, küçük bir yerde başlayan vahşet ve korku dünyayı etkisi altına alıp devrim yapabilir diyor, buna inanıyor ve planlarını uygulamaya koyuyor.

.ilkin kendine kas gücü buluyor. ne alakaysa gay bir vücut geliştirmeciyi ayarlıyor, sonra onun karısı maske tasarımlarını yapıyor. sonra birlikte zenci muhabirin rakibini kesiyorlar. çok acayipler, ne ara hemen bu kadar vahşi oluyorsunuz arkadaş. bir dakika önce normal insan bir dakika sonra testere ile kafa ayırıyor.

.eleman süper manipülatif bir insan seçim zamanı eli kesik şişko ile başlıyoruz. onun da hikayesini tamamladılar. bizim lezbiyen çiftin erkeksi olanı ile bakıcı kız seçim atışmaları yürüyüşünde bir araya gelmiş. adamın teki bu lezbiyeni taciz ediyor. bakıcı kız peşinden koşup yakalamaya çalışıyor, sonra laflıyorlar falan derken. adamın yerini bulup yakalıyorlar. seçim günü oy kullanamaması için kelepçeliyorlar.

.olayı abisine anlatınca, mavi saçlım geliyor adama elini kesmesi karşılığında oy verebileceğini anlatıp, güzelce gaza getirip elini kestirebiliyor. böyle de çılgın bir insan evladı. sonra eli kesik bir şekilde seçime yetiştiriyor. trump kazanıyor. ağlak karı, kazanma ihtimali olsa hillary'e verirdim diyordu ama işte kazandı, al bak ne oldu?

.yaşamak diyor, ızdırap çekmektir. ızdırap çekmek de ızdırabında bir anlam bulmaktır diyor. adamı kafalarken böyle laflar ediyordu. bölüme yığmışlar felsefeyi, kadın erkek eşitsizliğinden, cinsiyetçiliğe şuna buna.

.şimdi bizim oğlan trump'çı ama esasında şiddet artsın diye sağcı gibi duruyor. insanları etiketleme lafları da iyidi. ben etiket ötesiyim, doğrunun yanındayım diyor. ha yine de karılardan hoşlanırım gay değilim diyor. hoş bir dialog.

--- spoiler ---