29 Eylül 2017

voltron: legendary defender s01e01:

The Rise of Voltron

beklediğimden kötü, öyle çok kötü değil ama daha güzel bir çizgi film beklemiştim. belki eskilerin efekti böyle hissettirdi, belki değil. belki tiplerin espirilerine henüz alışamadık. korra'yı çizen arkadaşlar çizmiş galiba, çok benziyor tipleri. voltron hikayesini de çok hatırlamıyordum. fena değilmiş aslında hikayesi ama böyle espiriye komediye gömünce o kadar da güzel olmamış. ha çok ciddi de ele almamaları lazım, evrenin koruyucuları biraz komik olabilirler ama bana fazla zorlama geldi. tabii çizimler her türlü güzel, belki ilerleyince daha çok beğenebiliriz, şimdilik böyle.

--- spoiler ---

.on bin yıllık uykular nedir yarabbim diyerek uyandırıyorlar. prenses var, yanında yardımcısı var. bunları esas hikayeden hiç hatırlamıyorum. kendileri voltron'ın yapımcıları imiş. esas kötü zarkon'ları yok edecek tek silah buymuş, bize böyle anlatıyorlar.

.yine de vakti zamanında voltron oluşturmak yerine saklamayı tercih etmiş. sevgili baba kral bu konuda çok üzülmüş. on bin yıl sonraya anıları ve belleği bilgisayarda kızına görünüyor. bu da biraz superman'in babasına benziyor ya neyse işte.

.uzaylı kaçırması ve araştırması ile başlıyorlar. mürettebattan bir kişi kurtuluyor, bizim veletlerin olduğu bölgeye düşüyorlar. adamı kurtaran grup aynı zamanda voltron grubu oluyor. önce adamı kurtarıyorlar sonra voltron'ı bulmak zorundayız diye çeşitli aletler yapıp ilerliyorlar.

.midesi bulanan şişko, teknolojisi kuvvetli olan gözlüklü, laubali espirili arkadaşları var. bir de süper pilot ama disiplinsiz başka bir velet geliyor. ediyor dört. en son da işte kafayı oluşturan ve diğerlerinden büyük tip de olunca hepsi birlikte evrenin koruyucusu oluyorlar.

.sırasıyla kedilerini bulmaya çalışıyorlar. mavi şımarık oğlan, kırmızı disiplinsiz pilot, yeşil teknolojik oğlan, sarı şişko, siyah da lider adam. kafa kol bacak falan diye gidiyor öyle. 

.nasıl voltron oluşturduklarını bilmiyorlar. tam prensesin mekan düşmek üzere iken şak diye voltron oluşturuyorlar. bunları yukarı çekme ışını içinde siz de bunu fark ettiniz mi derken, yaptıkları espiri tek gülünesi idi. gerisine pek gülemedik.

.derken voltron oluşturuyorlar, günü kurtarıyorlar ama bu zarkon'ların sadece bir gemisi, daha bir sürüsü var. aksiyonu biraz abartmışlar. derinliği azaltmışlar. daha iyisi olabilir ya bakalım ne yapacaklar.

--- spoiler ---