20 Eylül 2017

the strain s04e05:

Belly of the Beast 

--- spoiler ---

.artık ne yaptıklarını bilmiyorlar gibi, herkes bir tarafta dolanıyor gibi. eph ile zenci karı gittiler, çiftliği buldular ama insan çiftliği. tam o sırada karşılaştıkları zenci başka bir kadın dönüşmek üzere idi. eph öldüreyim seni rahatlatayım dedi, kadın ölmek istemiyorum dedi, öylece bıraktı ve efendi bunların nerede olduğunu öğrendi. bir de veledi hakkında iki kelam ettiler. zack malını görmediğimiz bölüm yine daha iyi ama bir de o vardı, unuttuyduk.

.dutch desen kendi kendine ölecekti, gitti abraham abimizi buldu kurtardı. mümkün mü lan? o kadar tesis, o kadar insan üstüne alman, hepsini aştı kurtardı. elinde yanıcı alet tutuyormuş, sen onunla ne yapabilirsin şimdi derken almanı yakıverdi. baya bir makyaj gerekecek.

.fet abimiz plütonyumunu buldu, iyi güzel ama ekipleri anlaşamadı. quinlan'ın geçmişine gitti. efendi ile olayları, tek sevdiği insanı elinden alması gibi bir yere bağlanacak sanki. bir kadını pek beğenmiş, onun için makyajlar yapıp, uyluğundan (neresiyse artık) emmiş. sonra ikiz erkek kardeşi ölmüş. olaylar başlamış. çok gereksiz bir hikaye olmuş. standart bir intikam olmuş. 

.bebek yemeleri meselesi inanılmazdı. b pozitif olan bebekleri seçip doğduktan sonra çeşni olarak öldürüp yiyorlarmış.

.bir de almanın abraham'ı öldürmeyip, tanrının olmadığını itiraf et demesi de iyice saçmaydı. öldür gitsin işte başına bela olacak. birazdan biri çıkacak kurtaracak değil mi? abimizi öldürmüyorlar. lumen falan bir yere saklanmıştı. hepsi bir yerden iş yapıp hepsi başarılı olacak, efendi de öyle biraz sallanacak mı? iyi de dünya bitti daha neyin savaşında bunlar?

--- spoiler ---