3 Eylül 2017

preacher s02e11:

Backdoors

--- spoiler ---

.iyice coştular, sezon finaline yine katillerin azizi geliyor. eh ara bocalama sonrası güzel bir yere gidecek gibi. tanrı köpek fantezisindeki tipmiş. artık tanrıya ne diyeceklerini şaşırdılar, kimseler nasıl ayağa kalkmamış. bu kadar mı fikir ve düşünce hürriyeti varmış, çok şaşırdım.

.esas olay jesse'nin gücü bitiyor gibi. katillerin azizi de geliyor. başına bela olacak böyle. gücünü haybeye kullanmasa iyidi. şimdi ne olacak böyle? başları belaya girecek. zaten tulip ve cass ile de araları bozuldu.

.hepsini herr starr abimiz tasarladı. aralarını bozacak, jesse yeni tanrı olacak. diğerlerinden bir hayır yok. yeni model isa embesil, tanrı desen balataları yakmış. sen tanrı ol, düzen getir bu aleme diyor. güzel de diyor aslında.

.aklını iyice çelmek için dualarını toparlamış getirmiş. vakti zamanında babannesi buna işkence yapmış. iyi ki babam öldü dedirtmiş. nerde manyak var bu adamı bulmuş. hayatında bir sürü hata etmiş. sonra tuttu hepsini kıçına sok dedi, adam tüm kayıtları kıçına sokuyordu. iyidi komikti ama çalışanlara söylediğini ikilettiler, gücü azalıyor gibi. zor olacak işler.

.diğer tarafta tulip silahları eriteyim dedi. ajan karıyla birlikte arkadaş gibi demirciye gittiler. dört bin derecede silahlar ısınmadı bile, katillerin azizi sıkıntılıymış. aletleri zaten inanılmazmış. yuh artık.

.cehennemde işler bir acayip. hitlerin hikayesine geldiler. nerden niye bağlayacaklar bilmiyorum ama meyveli kek yok diye, önce yahudi adama verdi diye avrupayı havaya uçurmuş, ikinci dünya savaşını başlatmış. adamların mizahını seveyim. güldüm bir sürü. dalga geçen eleman da iyidi. hitler tipi de ayrı iyi zaten.

.şimdi eugene'yi mekandan çıkarmak için çukura kaçtılar. orada arka kapı varmış. tekrar hikayelerinin değişik versiyonunu yaşayıp nasıl çıkacaklar onu bilemiyoruz. hitlerin hikayesinin kötü versiyonu daha iyi olabilir. belki bir pislik yapıyor olabilir. eugene hikayesini bırakmadıklarına göre katillerin azizi ile birleşebilir. kim bilir artık.

.denis salağına köpek almışlar, havlayıp duruyordu arkada. gizemi onunla çözdürdüler ama cass'in tulip de gözü olduğunu anladı. o muhabbet de garip bir yere gidebilir. duruyor şimdilik.

--- spoiler ---