8 Ağustos 2017

shameless s04e06:

Iron City

--- spoiler ---

.fiona'yı çabuk hapisten çıkardılar. pek bir şey anlamadım bu işten. üstelik carl'ın telefonu ile eski sevgilisi yaptı bunu. adam ne büyük bir insanmış. hayretler içersinde izliyoruz. üstüne seni bir daha görmek istemiyorum, borcunu çekle ödersin falan diyor. yuh artık.

.derken fiona eve geliyor ama kimsecikler yok. liam çıkmış, iyileşmiş. herkes onda. kimsenin fiona'dan haberi yok. garip bir olay. bir telefon falan açamamış mı? öyle dram verelim demişler sağolsunlar.

.esas olay lip'in kafaları sıyırmasıydı. her şey üst üste geldi. neyse ki notları düzelmiş ama sınavını da kaçırdı. avukat da tutmadılar. fiona'ya fena halde kızgın durumda. resmen hapishanede bıraktı. iyidi aslında da biraz da abartıydı. kevin bu konuda yine aklı selim bir insan olarak hepimiz oradaydık, hepimizin suçu dedi. işin aslı öyle yani.

.tabii fiona liam'dan sorumlu, liam evdeyken bu işi yapmaması gerekiyordu, kafası yerinde olmayınca böyle bir saçmalık oldu. döndüler dolaştılar, evlatlık verilmemesi için frank'ten yardım istediler. 100bin liralık kefaret ile frank'ın parası denk geliyordu aslında ama zaman vardı. fiona buna karaciğer verecek, frank de para verecekti. böyle düşündüydüm ama tabii zaman çok, zorlama olurdu. onun yerine büyük insanlık yaptı, eski sevgilisi...

.sheila'nın mevzuyu bu araya sokuşturdular. kızılderili abimizi de elden geçirmiş, adam zor oturuyordu. kendimi ihlal edilmiş hissediyorum ama iyi anlamda dedi. pek iyi birine benziyor. veletleri falan da çok beğenip yalnız kalamayıp mekanlarına gitti. bir şeyler gelecek sanırım başına, bakalım çok da üzmesinler sheila'yı.

.lip arada mandy'ye gelip ian için mesaj iletti. gay bar'da kendine ne yaptıysa, malın evladı iyice kötü yola düşmüş. eski sevgilisi yüzünden hepsi, göreceğiz bakalım.

.debbie de ayrı havalarda lip'e kızıp gidip yirmi yaşındaki sevgilisinde kaldı. eleman hala ilişmiyor, şükür yani. diğer taraftan tam liam gelirken ailesi ile tanıştırdı. adamlarda nasıl cesaret var arkadaş, ailesiyle nasıl tanışırsın. yok artık daha neler. bir iki laf döndü ama mevzular kapandı. büyük ablaları ve kuzenleriyle de tanıştılar.

.fiona'nın hapishaneye girişindeki sahneler iyidi. herkese aynı muamele mi? yoksa biraz abartmışlar mı? orasını pek anlamadım. kendini kaybedip ağlamasını da pek beğendim.

--- spoiler ---