7 Ağustos 2017

shameless s04e05:

There's the Rub

--- spoiler ---

.fiona'yı da göçerttiler. karı babasına o kadar laf edip ortada kokain bıraktı. liam geldi çekti bir fırt, yamuldu çocukcağız. şimdi parti yapıyorsun iyi güzel. fiona'nın kafa gidik o da tamam diğerleri ne peki? bir velede göz kulak olamadınız mı? olamayacaksanız niye ortada çekiyorsunuz? ulaşamayacağı bir yere koysanıza arkadaş. yani ne diyeyim bilmiyorum. sırf fiona'yı da salak bir hata yüzünden yıkılsın istemişler. güzel yıktılar. hapislere düştü. lip'in bile gözünden düştü, durum vahim.

.öncesinde fiona'nın erkek arkadaşı ile aldattığı abisi kavga etmişti. gerginlik orada başlıyor. elemanın söylediğine pat diye inanıp kızı iki saniyede kapının önüne koydu lakin delikanlı adammış, işini falan ellemedi. bölümünden uzaklaştırdı. suçu da kendinde aradı. yeterince ilginç bir insan değilmiş. e değilsin arkadaş, senin limitless'ini bile izleyemedik. orada da çok zekiydin ne oldu?

.lip tekrar üniversiteye gitti, sağlam çalışıyor gibi görünüyor ama yapabilecek mi? orası çok belli değil. derslerine kendini vermişken tuvalette askerler bastı bunu, ian'ı gösterdi. bunu tanıyor musun dediler de ülen şaka mısınız? koskoca askeriyenin elinde aile kaydı yok mu? abisi işte. pek olmadı yani.

.sonra ian'ı aramaya koyuldular, velet askeriye barınamamış. zaten salak saçma bir işti. helikopter kaçırmış mı? bir sürü salak iş yapmış. firari olmuş. jimmy'nin babasına gitmiş, onlarla anlaşamamış. kendini gaylerin diyarlarına vurmuş. lip deb ile gay bara gitti. tiksindirici bir sahneydi. ian salağına da ne olduysa güya gülüyordu ama işkence çekiyor gibiydi. konuşmasını mı değiştirmiş? tam gay olmuş gibi ya da unutmuş muyuz salağı? başına ne geldiğini anlayamadık. sonraki bölümlere kaldı.

.frank meselesinde olaylar komiklik sınırını zorluyor. abimize karaciğer lazım, carl ayağını çok güzel kırmış, güzel bir tazminat alabilecek ama bir sene sonra. bir sene hayatta kalması gerekiyor. bunun için de sheila'nin yeni takıntısı kızılderili abimizin metodlarını kullanacaklar. kendi çapınca komiş işte. adamı terletelim merletelim derken liam'ın durumunu bildirmeye geldiler, frank kendinden geçmişti. nereye gidecek bakalım durum.

.velede bir şey olacağını düşünmüyorum ama fiona hapse girdi. bunca zaman kardeşlerini yarı yolda bırakmamıştı. şimdi böyle oldu. tam oldu. bunu babası bile yapmamıştı. 

.sevimli komşularımızın işler bir iyi bir kötü gidiyor. kevin'ı dövmek için gelenleri orospulara yönlendirdiler. bir sürü para kazandırdılar. hafif meşrep bir kerhane de açtılar, bir de amerikan rüyası, kapitalizmi şusu busu güzel de konuşma yaptı, sağolasın.

--- spoiler ---