3 Ağustos 2017

serial experiments lain s01e09:

Protocol 

--- spoiler ---

.bir sürü şekilde karıştırdılar ama güzel bir yere bağlanacak gibi. uzaylı meselesi salakça olur biraz. uzaylı testi olması biraz yavan kaçar, onun yerine toplam bilinç, herkesin kablosuz olarak birbirine bağlandığı bir sistem meselesi daha güzel olabilir.

.adamın teki beyindeki hücreler kadar insan olduğu vakit, dünya üzerinde bilinç ortaya çıkacak demiş. değişik bir fikir, bir tarafıyla insana makul geliyor. bu kendine dönüşü, bu sankilerin nedeni bu olabilir. doğrusunu tabii allah bilir.

.allah derken bölüm sonu tip geldi, özel karaktermiş. adam dünyanın rezonansını kodlayan bir olay yerleştirmiş. insanları da birbirine bağlamış. bundan ne ortaya çıkmış? mevzu neymiş? henüz anlatmadılar.

.gerçek görüntüleri hunharca karıştırmaya başladılar, uzaylı hikayesinden, amerikalı bilim insanları hikayesine oradan cia'ye falan geçtiler. gizemli işler açıklıyorlar, bir kısım bilimsel bilgi de kullanıyorlar. hoş olmuş ama işte anime nereye gidiyor onu kestiremedik.

.lain veledin tekini çağırıp eline geçen çiple ne  yapacağını sordu. geçen adamı delirten çip bu muydu? hafızaları sıfırlıyormuş da bir şeylermiş. ailesi ve kendi kopyasını görüp kafayı yemesini de anlamadım. kabloluya bağlanıp edilen muhabbetleri de anlamadım. toplam senaryoda çok da bir yer kaplamıyor olabilir. lain her şeyin başından beri varmış. bir tek mühim bilgi bu.

--- spoiler ---