9 Ağustos 2017

preacher s02e08:

Holes 

--- spoiler ---

.hala toparlayamadılar kendilerini, çok ağır akıyor. herkese bir haller olmuş gibi. cass için başka bir hikaye çıkardılar, bölüm sonunda oğlunu vampir yapacak gibiydi. hani yapmayacaksa adamı öldürsün bari, çok zor durumda.

.jesse elindeki tek ipucundan devam etmeye çalışıyor. diğerlerine bir şey diyecek ama elli saatte diyor. tulip ben geleyim diyor ama buzdolabı almak için gelmiş. o da azizlerin katilinin etkisinde hala, delikleri falan onarıyor kafa gitmiş.

.kasetteki görüntüden bir şey çıkmıyor. silahı falan netleştiriyorlar ama seri numarası yok. yansımadan bulmaya çalışıyorlar yine yok. vaiz dua ediyor ama tanrısı onu duymuyor. olaylar tıkandı resmen, gram ilerlemiyor. azizlerin katili olsaydı keşke.

.eugene'ye getirdiler bir sürü, bölümün büyük kısmı oydu. kaslanmış, pislik insan olmuş. hitlere devamlı kötü davranıyor. düşen kadına  yardım edince çukura girdi. çukurda da hikayesini başka bir türlü acı çektirmeye kullanıyorlarmış. normalde kız kendini öldürüyordu ama bu sefer vaiz ile takılıyordu. bunu gören eugene de kafasına sıkıyor, etkisinden zor kurtuluyor.

.cehennemde işlerin ters gitmesinin sebebi, orada olmayı hak etmemiş birinin orada olmasıymış. bunun kim olduğu belli, ortaya çıkmak istiyor ama hitler engelliyor. bence ortaya çıksa hiçbir şey olmaz, salak saçma bir şey. zaten diyelim cehennemde olması sıkıntı yaratıyor, o halde dışarı çıkartırlar adamı. hepsi elini kaldırmıştı. iyi bir şey gibi gösterdiler, sonra da yok efendim buradan daha kötü şeyler başına gelir diyor. muhtemelen hepsini hücre dışı tuttuklarından bunu uzatmak istiyor. salak saçma bir iş.

.beyazlı abilerimizin ne yaptığını da anlamıyoruz. esas abimiz gelecekmiş onu bekliyorlar. gözlem yapıyorlar iyi güzel de tulip geliyor, içersini görüyor ama mevzuyu çakmıyor. bu kadar aptal olmaması gerekir. belki de anlamıştır da şaşırtacaklardır, kim ne yapacaksa artık. alman abimizi bekliyoruz, keyif kaçırdılar. sezon finaline toparlamalarını umuyoruz.

--- spoiler ---