2 Ağustos 2017

preacher s02e07:

Pig 

--- spoiler ---

.eh işte tahmin ettiğim gibi esas kötüyü pat diye çıkartınca dizi ortada kaldı. kendilerince bir kötü daha getirdiler. tamam adam komik, değişik bir tip ama katillerin azizi abimizin tırnağı olamaz. zaten onun mevzusunu da sıcak tutmak için tulip arada onu görüyor, pek olmadı yani.
.keşke plan dahilinde davransalardı. jesse ruhunun yüzde birinin derdine düşüp ortalığı iyice karıştıracak gibi. cass'in oğlu vampir olmak istiyor. mevzularımız üç aşağı beş yukarı böyle. daha iyisini beklerken sıkıntılı oldu.

.bir de bölüm başında ta vietnamlarda uçan domuz diye bir şey getirdiler. bu ne arkadaş? yani nasıl bağlarsın ki? mucizelik mi? sonra kaseci arkadaşlar isa'dan gayrisini temizleme mantığı ile buna şahit olan herkesi öldürüyor. bunun olayı da pek saçma geldi. tamam örgütlenmelerine lafım yok ama biraz daha ayakları yere basan bir şeyler yapabilirlerdi. hem tanrı ile bağlantıları ortaya çıkması lazım. tanrı diye isa'yı mı getirecekler başımıza? o tanrının oğlu falan değil mi? ne alaka yani?

.new orleans'daki son jazz klübüne de gittiler. tanrıdan ses seda yok. boşa iş oldu. bizim beyazlı abimizin sonraki görevi de bu. muhtemelen genesis'in olayı isa'ya rakip diye ortadan kaldırmak istiyorlar. nerden tuttururlarsa tuttursunlar, bir azizlerin katili olamayacak. erken sezon finali yapmış gibiler.

.kasecilerin adam seçimi olayı komikti. güreşle adama dalıyor, adam başlıyor mastürbasyona. sen ne yapıyorsun diyor sonra adamı dövüyor. çeşit çeşit işler yapıyor. kur yapacak, karıyı tehdit ediyor. sonra kurumun sahibi seni sağ kolum yapacağım diyor adamı aşağı atıyor, kurumun başına geçiyor. alman bir abimiz, pek disiplinli, sıra dışı metodları var. tipi falan da komik ama ne bileyim bir azizlerin katili değil.

.diğer tarafta da bir şey olmadı işte. madem öyle eğlenmeye bakalım dediler. çelik yelekle birbirini vuran bir bar ahalisinin içine girdiler. cass kurşunu yedi, çelik yeleğin kaldıramayacağı silah seçtiler, eleman sırf geyik için kendini parçalattı. vampir olunca öyle işte. arada tulip ile fazladan öpüştü. jesse'nin dikkatini çekti. gergin, tatsız işler olmaya devam ediyor. böyle yapmasınlar, beklentimiz büyük.

--- spoiler ---